Consilierul președintelui Igor Dodon, Maxim Lebedinschi cu probleme de integritate: "Să te ferești în viață de mine. M-ai înțeles?!"

Embed:

Consilierul președintelui Igor Dodon, Maxim Lebedinschi, susţine că desemnarea noilor miniștri Silvia Radu și Nicolae Ciubuc ar fi ilegală. Potrivit portalului HotNews.md, acesta invocă pretinse probleme de integritate în cazul celor doi. Asta în condiţiile în care, anterior, în presă au apărut mai multe informaţii despre imaginea lui nu tocmai curată.

Maxim Lebedinschi s-a făcut cunoscut încă în anul 2010, pe când avea 24 de ani şi a obţinut licenţa de avocat, după ce s-a căsătorit cu Valeria Balaban, fiica fostului procuror general, Valeriu Balaban. Ultimul a ajuns în vizorul CNA pentru că ar fi obţinut o avere de invidiat pe când se afla la şefia instituţiei, dar şi în timp ce deţinea funcţia de consilier al fostului președinte Vladimir Voronin.

Potrivit portalului, Balaban este învinuit că ar fi dispus procurarea unei clădiri pentru procuratură la un preț de 9 milioane de lei, de aproape 4 ori mai mare decât cel real. Mai mult, fostul procuror a cumpărat imobilul, în pofida faptului că era impracticabil și urma să fie demolat.

În total, pentru procurarea și reconstrucția clădirii, Procuratura Generală a achitat peste 24 de milioane de lei, însă lucrările nu au fost finalizate nici până în prezent. Procurorii au pus sechestru pe bunurileînvinuiților în sumă de peste 17 milioane de lei, iar Ministerul Finanțelor a înaintat o acțiune civilă pentru recuperarea prejudiciului cauzat statului.

Socrul lui Lebedinschi riscă 10 ani de închisoare. Pe lângă problemele pe care le are, Maxim Lebedinschi a fost implicat și în câteva scandaluri publice de proporții. În 2015, în perioada când era jurist al Partidului Socialist, acesta a fost protagonistul unei înregistrări audio scandaloase. El a fost surprins în timp ce înjură ca la ușa cortului.

"Allo, asta-i Maxim Lebedinschi". Acum ascultă încoace, uăi p*darule", pentru ce intri tu nah*i, ei gand*ule, încă o dată ridici glasul la lucrătorii mei, la Nataşa b*ea, mă amininţi pe mine bl*a, eu îţi sparg capul nah*i."

Din discuție, totuși, nu este clar motivul furiei. Juristul PSRM a continuat cu amenințări şi cuvinte necenzurate.

"Auzi, îţi bag nah*i în "ştâri" în c*r bl*a şi vei umbla cu dânsul. Ascultă încoace "skatină", n**ui! Să te ferești în viață de mine. M-ai înțeles?! Eu nu-s om "zlopametnâi", n**ui, dar nu dă Doamne să-mi mai nimerești în cale, na! Să te duci î pi*da măti."

Un alt scandal s-a produs în ianuarie, după ce autoritățile din Ialoveni au decis ca în Anul Centenarului să organizeze mai multe acţiuni tematice, iar Maxim Lebedinschi a denunţat inițiativele la Serviciul de Informaţii şi Securitate. La rândul său, preşedintele raionului Ialoveni, Anatolie Dimitriu a declarat că nu se lasă intimidat. La câteva ore de la depunerea sesizării la SIS, bloggerul Corneliu Gandrabur a publicat pe Facebook date dintr-un ordin al Autorităţii Naţionale pentru Cetățenie care arată că Lebedinschi a obţinut cetăţenia română în septembrie 2013.

Solicitat la telefon de jurnaliştii Publika TV, Maxim Lebedinschi a declarat că este într-o şedinţă şi nu poate să ne ofere un comentariu. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu