Consilierul local din Corjeuţi, care a lovit cu mașina un băiețel de șapte ani și a fugit de la locul accidentului, trimis în judecată

Embed:

Un Consilier local din Corjeuţi, care acum o lună a lovit mortal cu maşina un minor, va compărea pe banca acuzaţilor pentru "încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, săvârşită în stare de ebrietate" şi "părăsirea locului accidentului rutier".

Procuratura raionului Briceni a finalizat urmărirea penală şi a expediat dosarul de învinuire a acestuia în judecată.

Tragedia a avut loc pe 25 februarie 2018, pe strada centrală din satul Corjeuţi, raionul Briceni. Deplasându-se în stare avansată de ebrietate la volanul propriului automobil, inculpatul a virat pe acostament, spulberând un copil, de 7 ani, care mergea cu mama sa. 

Impactul a fost atît de violent, încât minorul a decedat pe loc, iar inculpatul şi-a continuat drumul, deplasându-se la domiciliul său, unde şi-a parcat maşina, după care s-a culcat.

La scurt timp acesta a fost reţinut, iar la demersul procurorilor – plasat în arest preventiv, unde se află şi în prezent.
Rezultatele testării alcoolscopice au arătat că, în momentul accidentului, inculpatul avea o concentrație de alcool în aerul expirat de 0,86 mg/l, iar în sânge concentraţia de alcool indica 2,40 g/l.

Dacă va fi recunoscut vinovat de cele incriminate, inculpatul riscă de la 4 la 8 ani închisoare cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 4 la 5 ani.

CITEȘTE ȘI: TRAGEDIE într-o familie din Briceni: Un copil de 7 ani a murit după ce a fost lovit de o maşină, condusă de un şofer beat

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu