Consilierul controversat al Preşedinţiei, Maxim Lebedinschi, a fost dat afară din şedinţa Parlamentului pentru încălcarea regulamentului

Embed:

Consilierul prezidențial cu probleme de integritate Maxim Lebedinschi a dat din nou de belea. Acesta a fost dat afară de la ședința de astăzi a Parlamentului pentru încălcarea regulamentului Legislativului.

Totul a început după ce președintele PL, Mihai Ghimpu, a solicitat crearea unei comisii care să verifice legalitatea expulzării celor șapte cetățeni turci bănuiți de legături cu o grupare islamistă.

Membrii comisiei urmau să verifice dacă aceștia au solicitat cetățenia Moldovei sau azil politic în țara noastră.

După ce i s-a oferit cuvântul la acest subiect, Lebedinschi a venit cu atacuri la adresa liderului liberal. Consilierul lui Dodon l-a acuzat pe Ghimpu că poartă responsabilitate pentru acțiunile SIS, deoarece l-a numit pe vicedirectorul acestei instituții în funcție.

"Dacă cineva a condus cu SIS-ul până în prezent și vrea să aibă pretenții față de președintele Republicii Moldova, atunci cei care l-au delegat pe vice-directorul SIS urmează să vină la această tribună și să dea darea de seamă", a spus Maxim Lebedinschi, consilier prezidențial.

Pe motiv că a încălcat Regulamentul Parlamentului, președintele legislativului, Andrian Candu, i-a solicitat lui Maxim Lebedinschi să părăsească ședința plenară.

"V-am dat posibilitatea cu un drept de replică, frumos să lămuriți lucrurile, dar nu să atacați pe unii sau pe alții. Vă rugăm frumos să părăsiți ședința Parlamentului. O să ne descurcăm fără dvs", a spus președintele Legislativului, Andrian Candu.

CITEŞTE ŞI: DEZVĂLUIRI: Consilierul președintelui Dodon, Maxim Lebedinschi minte privind bunurilor deţinute de familia sa

Maxim Lebedinschi s-a făcut cunoscut după ce s-a căsătorit cu Valeria Balaban, fiica fostului procuror general Valeriu Balaban. Presa a scris că socrul său a intrat în vizorul CNA pentru faptul că a obținut o avere de invidiat când era la șefia Procuraturii Generale.

Balaban este învinuit că a dispus procurarea unei clădiri la un preţ de patru ori mai mare decât cel real.

Iar soția lui Maxim Lebedinschi, Valeria, a dat în judecată Procuratura Anticorupție pentru că oamenii legii le-au pus sechestru pe mai multe proprietăţi amplasate în afara Chişinăului.

CITEŞTE ŞI: Consilierul președintelui Igor Dodon, Maxim Lebedinschi cu probleme de integritate: "Să te ferești în viață de mine. M-ai înțeles?!"

Este vorba de un teren şi construcţii cu o suprafață de peste 6700 de metri pătrați. Lebedinschi insistă că toate proprietăţile au fost cumpărate legal de soția sa, însă nu a explicat din ce surse, mai ales că avea 20 de ani de când a devenit proprietară.

În 2015, consilierul președintelui a fost protagonistul unei înregistrări audio în care a fost surprins cum înjură ca la ușa cortului.

De asemenea, la începutul anului a fost implicat într-un nou scandal după ce a denunțat la SIS inițiativa autorităților din Ialoveni de a organiza mai multe activități în Anul Centenarului, deși a obținut cetățenia română în septembrie 2013.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu