Consilierii oraşului Codru cer ajutorul preşedintelui Nicolae Timofti DETALII

Embed:

Locuitorii oraşului Codru din suburbia Capitalei cer ajutorul preşedintelui ţării, Nicolae Timofti. Mai mulţi consilieri locali, dar şi locuitori ai oraşului au protestat, astăzi, în faţa reşedinţei prezidenţiale. Ei au cerut stoparea acţiunilor de expropriere a oraşului de terenuri, prin decizii de judecată.

Aleşii locali se plâng că Primăria oraşului Codru a rămas fără zeci de hectare de terenuri. Asta după ce instanţele de judecată au emis mai multe hotărâri prin care obligă Consiliul local să voteze pentru înstrăinarea pământului. În caz contrar, consilierii sunt ameninţaţi cu sancţiuni. Aleşii locali semnalează în special obţinerea pe această cale a peste cinci hectare de teren de către "Fundaţia Asistenţă Americană pentru Moldova", al cărei fondator este liberal-democratul Pantelei Sandulachi.

"Neavând niciun argument că reprezintă Guvernul SUA în Moldova a deposedat în mod fraudulos comunitatea de acest teren de 5,5 ha. Tot mai des se implică sistemul judecătoresc în autonomia administraţiei publice locale", a precizat consilierul oraşului Codru, Victor Canişcev.

"Ne referim la mai multe hotărâri judecătoreşti prin care suntem obligaţi, consilierii oraşului Codru să votăm pentru darea în arendă, dar şi vânzarea terenurilor din oraşul nostru", a afirmat consilierul Artur Covali.

La protest s-au alăturat şi reprezentanţi ai Partidului Comunitar "Democraţia Acasă".

Pantelei Sandulache a confirmat că a fondat Fundaţia "Asistenţă Americană pentru Moldova", dar spune că nu mai are nicio legătură cu activitatea firmei. Purtătorul de cuvânt al preşedintelui ţării, Vlad Ţurcanu, a declarat pentru Publika TV că şeful statului va da un răspuns după ce va examina petiţia aleşilor locali.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu