Consecvenţă "a la Voronin". Aprig promotor al integrării euro-asiatice, liderul PCRM îşi asumă succesele euro-integrării

Cunoscut de-a lungul anilor pentru inconsecvenţa politicii sale privind căile de dezvoltarea ale Republicii Moldova, Vladimir Voronin o comite din nou. În cadrul unei emisiuni televizate, liderul comuniştilor s-a lăudat că relaţia cu UE ar fi meritul lui.

"Noi în 2002 am vorbit prima dată de UE, cine a semnat primul acord cu UE? Noi! cine a obţinut regimul asimetric de comerţ? Noi! Cine a deschis misiunea EUBAM? Noi! Cine a deschis ambasada Ungariei, Centrul unic de vize? Noi!", a spus Voronin. Asta chiar dacă în ultimii patru ani, comuniştii au declarat în repetate rânduri că pledează pentru aderarea Moldovei la Uniunea Vamală "Rusia-Kazahstan-Belarus", dar şi la Uniunea Euroasiatică.

În ciuda retoricii pro-est, în statul PCRM este specificat foarte clar că partidul pledează pentru integrarea europeană a Republicii Moldova. Potrivit mai multor analişti politici, această prevedere ar crea disensiuni serioase în rândul membrilor PCRM.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu