Consecinţele violenţei din Köln: Protest violent împotriva imigranților în Olanda

Embed:

Peste o mie de olandez au ieşit în fața primăriei din orașul Heesch. Ei și-au manifestat furia împotriva deciziei autorităților de a primi în localitate 500 de refugiați. Aceștia au aruncat cu ouă și petarde în forțele de ordine. 

Protestul a fost organizat la scurt timp după apelul unui deputat de extremă-dreapta de a-i închide pe imigranți în centrele de primire.

Politicianul consideră că în acest fel femeile din Olanda vor fi protejate de agresiuni sexuale, precum cele care au avut loc de Anul Nou la Köln, în Germania.

În ultima perioadă, au avut loc mai multe proteste de acest fel în toată țara. În decembrie, poliția olandeză a fost nevoită să tragă focuri de avertizare pentru a dispersa mulțimea adunată într-un oraş din centrul ţării. Oamenii au protestat atunci față de planul autorităților de a construi un azil pentru refugiați.

Între timp, imigranții continuă să vină în Europa, în pofida condițiilor meteorologice nefavorabile. Aproape o mie de refugiaţi au intrat în Serbia dinspre Macedonia, în ultimele 24 de ore. Aceștia au îndurat frig și foame, iar mulţi dintre ei au suferit degerături.

Potrivit celor mai recente date, în 2015 numărul celor care au ajuns ilegal pe "bătrânul continent" a depăşit 1,2 milioane.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu