Consecinţele ploilor de ieri: 27 de localităţi rămase fără energie electrică, iar mai multe gospodării - inundate

27 de localităţi din 7 raioane ale ţării au rămas fără energie electrică în urma ploilor de ieri. Este vorba despre raioanele: Căuşeni, Anenii Noi, Hînceşti, Orhei, Cahul, Taraclia, Făleşti şi UTA Găgăuzia. Echipele specializate au reconectat locuinţele oamenilor în această dimineaţă, rămânând deconectată parţial de la energia electrică, o localitate din raionul Cahul.

Totodată, vântul puternic a smuls 1500 de metri pătraţi de peliculă, de pe trei sere din satul Coropceni, raionul Teleneşti. În localitatea Marinici, din raionul Nisporeni, ploile au inundat două beciuri din gospodării particulare. 

În apropiere de satul Glinjeni, din raionul Făleşti, 12 persoane, între care 5 minori, au rămas blocate, după ce maşinile cu care veniseră nu se puteau deplasa. La faţa locului, au intervenit salvatorii Detaşamentului căutare-salvare numărul 2, cu două autospeciale. Automobilele au fost tractate, iar persoanele sunt în afara oricărui pericol.

În şase localităţi din raionul Râşcani: Slobozia-Recea, Recea, Sverdiac, Hiliuţi şi Pîrjota, două localităţi din raioanele Ungheni: Petreşti şi Valea Morilor şi în oraşul Nisporeni a plouat cu grindină.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu