Consecinţele ploii de aseară: O sută de apartamente inundate, maşini deteriorate şi zeci de arbori doborâţi

100 de apartamente din Capitală au fost inundate, 22 de arbori au fost doborâţi, iar 7 maşini au fost deteriorate, după ploaia de ieri. Mai mult, debitul la staţia de epurare a apei s-a mărit de trei ori. Despre acest lucru a anunţat, în cadrul şedinţei Primăriei, şeful direcţiei generală locativ-comunală şi amenajare a Primăriei, Petru Gontea.

În acest context, primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, a cerut ca acele străzi pe care există pericol de inundaţii să fie închise.

"Putem vorbi despre intrarea în regim de situaţiii excepţionale, după numărul de blocuri inundate. Solicit tuturor serviciilor să se găsească în teren şi să întervină în fiecare caz. În termen de 24 de ore, fiecare serviciu să transmită câte o notă informativă, exhaustivă", a declarat Dorin Chirtoacă.

Totodată, peste o sută de şoferi au apelat ieri la ajutorul salavatorilor şi pompierilor după ce au rămas blocaţi de ape.

În acelaşi timp, zeci de localităţi din ţară rămân în continuare deconectate de la energia electrică din cauza intemperiilor.  

"Rămân a fi deconectate 43 de localităţi din 14 raioane. În mare parte, este vorba de localităţi din raionul Făleşti, Căuşeni, Ştefan-Vodă, Hânceşti, Cahul, Basarabeasca, Leova, UTA Găgăuzia, Taraclia, Rezina, Orhei, Străşeni, Ialoveni şi parţial din municipiul Chişinău", a spus ofiţerul de presă la Departamentul Situaţiilor Excepţionale al MAI, Liliana Puşcaşu.

În timpul ploii de aseară 19 localităţi din ţară au rămas fără curent electric.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu