Congresul VIII al PDM. Vlad Plahotniuc: "Vom fi un partid care face lucrurile până la capăt" (FOTOREPORT)

Embed:

Vlad Plahotniuc este noul lider al Partidului Democrat din Moldova. El a fost susţinut de toţi cei peste 900 de delegaţi prezenţi la cel de-al optulea Congres al formaţiunii.

Noul preşedinte al Partidului Democrat a anunțat care sunt prioritățile sale şi a spus că PDM va fi un partid al cetățenilor, unde fiecare îşi va putea expune viziunea asupra dezvoltării țării.

"Cel mai bun loc pe care Partidul Democrat trebuie să-l ocupe ca să fie aproape de oameni, nu este pe scena politică. Nu este în lumina reflectoarelor unde fiecare partid își joacă rolul și așteaptă după aceea aplauze. Nu pe scena politică trebuie să ne înghesuim noi împreună cu alte partide și partiduțe, dar trebuie odată și odată să ne coborâm între oameni", a declarat preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc

Vlad Plahotniuc a declarat că PDM va profita de faptul că este la guvernare pentru a realiza proiectele de succes ale formaţiunii.

"Partidul Democrat trebuie să se poziționeze ca un partid care livrează rezultate concrete. Un partid care face lucrurile până la capăt. Un partid al acțiunii. Asta înseamnă să faci politică pentru oameni și nu să te dai în spectacole pe televiziuni sau în rețelele de socializare, făcându-l pe Vlad Țepeș sau pe Alba ca Zăpada", a spus liderul PDM.

Plahotniuc a mai declarat că se va axa pe modernizarea formațiunii politice, ca să devină un partid care promovează interesele cetăţenilor şi nu unul cu interese geopolitice.

"Avem în Moldova diverse partide: pro-ruse, pro-românești, proamericane. Aceste divizări forțate a societății, isterizează populația și crează pentru toți o atmosferă de totală nesiguranță în țară. În Moldova, în campaniile eletorale în special, dar și deseori după, ai senzația că se rup în bătăi americanii, europenii, românii, rușii. Dar unde-s moldovenii aici? Care-i partidul moldovenilor? Care-i partidul la care pot să raporteze oamenii, să meargă cu încredere spre el, știind le va rezolva problemele. Partidul acesta trebuie să fie Partidul Democrat", a spus Vlad Plahotniuc

În discursul său, Vlad Plahotniuc le-a mulţumit predecesorilor săi, Dumitru Diacov și Marian Lupu, de la care a luat lecții de maturitate politică.

În cadrul Congresului PDM, prim-vicepreşedinte al formaţiunii a fost ales premierul Pavel Filip.

Pe aceeaşi temă