Congresul SUA vrea soluţionarea conflictului transnistrean. VEZI CE DECLARAŢIE A FOST ELABORATĂ

Embed:

Congresul Statelor Unite ale Americii sprijină reglementarea paşnică a conflictului transnistrean, dar şi integrarea europeană a Moldovei. Este declaraţia elaborată de preşedintele Grupului politic de sprijin pentru Moldova, congresmanul Joseph Pitts, susţinută de mai mulţi congresmeni influenţi din cadrul Camerei Reprezentanţilor, membri ai Partidelor Republican şi Democrat din SUA.

Potrivit ministerului de Externe, legislatorii americani salută finalizarea negocierilor pe marginea Acordului de Liber Schimb, parte componentă a Acordului de Asociere cu UE şi îşi exprimă speranţa că summit-ul de la Vilnius, din noiembrie, va fi o oportunitate pentru ţara noastră de a-şi reafirma aspiraţiile europene.

În acelaşi timp, congresmenii se arată îngrijoraţi de acţiunile unilaterale ale administraţiei de la Tiraspol, prin adoptarea aşa-numitei "legi privind frontiera de stat a Transnistriei". Potrivit legislatorilor americani, aceste acţiuni provocatoare compromit integritatea teritorială şi perspectiva de integrare europeană a Moldovei.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu