Congresul SUA va adopta un program special de contracarare a propagandei ruseşti

Embed:

Congresul Statelor Unite va aproba un program special de contracarare a propagandei ruseşti, dacă Departamentul de Stat nu va lua măsuri concrete în acest sens, în cel mai scurt timp. Anunțul a fost făcut de Comisia de politică externă din cadrul Camerei Reprezentanților.

Secretarul de stat, Rex Tillerson, a primit o scrisoare, prin care este îndemnat să ia măsuri rapide și să elaboreze o strategie adecvată de luptă cu propaganda rusească.  

Congresul este nemulțumit că reprezentanţii diplomaţiei americane nu au cheltuit cele 80 de milioane de dolari alocate pentru lupta cu dezinformarea venită din exterior.  

Congresmanii suspectează că Departamentul de Stat tărăgănează orice acțiune pentru a nu declanşa noi scandaluri cu Moscova.  

Secretarul american de stat a declarat însă că instituţia pe care o conduce va folosi în mod adecvat aceste fonduri.

Rusia este învinuită că ar fi comis atacuri cibernetice și ar fi răspândit informații false despre fosta candidată democrată la alegerile din SUA, Hillary Clinton, favorizându-l astfel pe Donald Trump.

Această implicare în scrutinul prezidențial i-a înfuriat pe americani, care au impus recent noi sancțiuni împotriva Moscovei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu