Congresul SUA a fost convocat de urgenţă la Casa Albă de către Donald Trump

Embed:

Congresul Statelor Unite a fost convocat de urgenţă la Casa Albă. Preşedintele american, Donald Trump, va discuta cu cei o sută de senatori despre tensiunile cu autorităţile din Coreea de Nord. Reuniunea se va desfăşura mâine. 

La întâlnirea de la Casa Albă vor participa şi secretarul de stat Rex Tillerson, secretarul apărării Jim Mattis, directorul comunității de informații, Dan Coats, și generalul Joseph Dunford.

Această reuniune este neobişnuită întrucât de obicei oficialii administrației sunt cei care merg la Capitol Hill pentru a se adresa membrilor Congresului în chestiuni de politică externă. Donald Trump nu a anunţat motivul pentru care de această dată a decis să invite senatorii la Casa Albă.

Între timp, exerciţii militare de amploare în Coreea de Nord. Manevrele de artilerie la care au participat mii de militari au fost urmărite de liderul de la Phenian, Kim Jong-Un.

Presa internaţională scrie că operaţiunile au fost desfăşurate cu ocazia împlinirii a 85 de ani de la formarea armatei nord-coreene. Tot cu această ocazie, localnicii au depus flori la monumentele fostilor lideri ai ţării.

"Marii noştri lideri au întemeiat şi au condus cu înţelepciune armata ţării. Chiar dacă situaţia este în prezent tensionată, liderul nostru Kim Jong-Un conduce statul cu mult devotament. Această zi este o mare sărbătoare pentru noi ".

"Astăzi este o zi importantă, ziua în care a fost fondată armata noastră, cea mai puternică din lume. Am dansat pentru a felicita militarii cu această ocazie. Îi ofer tot respectul meu liderului nostru Kim Jong-Un".

Între timp, un submarin american a ajuns în portul Busan din Coreea de Sud. Nava a staționat acolo pentru a asigura securitatea sud-coreenilor, dar şi pentru a împiedica Phenianul să efectueze noi teste cu rachete.

Despre provocările Coreei de Nord se discută în aceste zile în Tokyo. La convorbiri participă reprezentanţi ai Japoniei, Statelor Unite şi Coreei de Sud.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu