Congresul General al Poporului îi cere lui Gaddafi să demisioneze

Embed:

Susţinătorii liderului libian au reluat raidurile aeriene asupra oraşului Ras Lanuf şi declară că au preluat controlul localităţii Bin Jawad, unde aproape 30 de oameni au murit în confruntări.

Congresul General al Poporului, organizat de rebeli, îi cere lui Gaddafi să demisioneze în următoarele 72 de ore. Ministrul italian de Interne a declarat că o intervenţie militară în Libia ar duce la declanşarea celui de-al treilea război mondial.

Atacurile asupra rebelilor din portul petrolier Ras Lanuf, din estul Libiei, au fost reluate, în încercarea susţinătorilor lui Muammar Gaddafi de a prelua controlul asupra localităţii. În Bin Jawad, oraş preluat de susţinătorii guvernamentali din mâinile rebelilor, se face bilanţul victimelor.

Congresul General al Poporului, care îndeplineşte funcţiile Parlamentului, îi cere lui Mummar Gaddafi să înceteze violenţele şi să predea puterea timp de 72 de ore. Anterior, AL-Jazeera informa că liderul libian ar fi prezentat o propunere Consiliului condus de rebeli, potrivit căreia el va accepta să demisioneze şi să plece din Libia cu condiţia să primească imunitate judiciară şi o sumă mare de bani.

În acelaşi timp, o zonă de interdicţie aeriană în Libia este un subiect tot mai discutat la nivel de oficiali şi experţi internaţionali. O astfel de operaţiune este considerată un act de război şi are nevoie de acordul Naţiunilor Unite. Militarul american cu cel mai înalt grad, amiralul Mike Mullen, a avertizat că interdicţia de zbor este extraordinar de greu de pus în practică.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu