Congresul extraordinar al PDM a fost amânat pentru data de 7 septembrie

Embed:

Congresul extraordinar al Partidului Democrat din Moldova a fost amânat pentru data de 7 septembrie. Iniţial acesta era programat pentru 27 iulie. Decizia a fost luată, astăzi, la şedinţa Consiliului Politic Național al PDM. Democraţii au argumentat această hotărâre prin faptul că este nevoie de o perioadă mai mare de timp pentru o modernizare mai profundă a partidului.

De asemenea, în cadrul şedinţei s-a discutat despre necesitatea de a atrage în formaţiune mai mulţi specialiști din diferite domenii, care vor împărtăși valorile și viziunea democraților pentru dezvoltarea ţării.

Potrivit preşedintelui interimar al PDM, în cadrul Congresului extraordinar urmează să fie aleasă conducerea formaţiunii, dar şi să fie aprobate decizii privind reorganizarea şi modernizarea partidului.

"Avem nevoie de acest timp pentru a veni cu o reformă complexă a Partidului Democrat. Partidul Democrat rămâne o forță consolidată, fracțiunea Partidului Democrat în Parlamentul Republicii Moldova rămâne integră, nu există nicio scindare, transmit acest mesaj tuturor care vin cu speculații în acest sens", a menţionat Pavel Filip, președintele interimar al PDM.

Totodată, membrii Consiliului Politic Național al PDM au făcut o analiză a situației social-politice din țară, după ce Partidul Democrat s-a retras de la guvernarea.

Democraţii au constat că alianța PSRM-ACUM este preocupată de subordonarea politică a instituțiilor care trebuie să fie independente şi promovează acțiuni populiste, fără a lua decizii concrete pentru cetăţeni. Mai mult, democraţii sunt îngrijorati de faptul că noua guvernarea a suspendat proiectele sociale iniţiate de Guvernul Filip. Printre aceste programe, care au avut drept scop îmbunătățirea condițiilor de viață ale oamenilor, se numără "Drumuri Bune", "O nouă viață", dar şi "Un doctor pentru tine".

În data de 24 iunie, Vlad Plahotniuc a anunţat că renunță la funcția de președinte al Partidului Democrat din Moldova. Politicianul a menţionat că a luat această decizie din cauza abuzurilor şi presiunilor care se fac asupra membrilor şi deputaţilor PDM, dar şi a funcţionarilor din diferite instituţii ale statului care nu sunt afiliaţi formaţiunii. Ulterior, la sfârşitul lunii iunie, toată conducerea PDM şi-a prezentat demisia.

Interimatul funcţiei este asigurat de Pavel Filip până la şedinţa Congresului extraordinar.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu