Congresul evreiesc mondial, reacție la mutarea Ambasadei Republicii Moldova de la Tel Aviv în Ierusalim

Congresul evreiesc mondial salută decizia Republicii Moldova privind transferarea sediului Ambasadei Republicii Moldova de la Tel Aviv în Ierusalim și mulțumește conducerii moldovenești pentru sprijinul său continuu acordat statului Israel.

"Am fost foarte bucuros să aflu această veste de la ambasadorul Republicii Moldova în Statele Unite în această dimineață și sper că acest lucru va reprezenta un exemplu pozitiv pentru toți prietenii lui Israel care iau în considerare o astfel de mișcare. Este, de asemenea, un gest pozitiv pentru mulți evrei de origine moldovenească, care trăiesc acum în Israel și care continuă să simtă un atasament față de țara care odinioară era casa lor, așa cum a fost pentru mulți membri ai familiei mele. Acestea sunt relații care se extind dincolo de guverne, și în domeniul public și personal" ,a declarat directorul executiv al WJC și vicepreședintele Executivului Robert Singer.
 
"În ultimii ani, Moldova s-a dovedit a fi un adevărat prieten al statului Israel, precum și un lider în lupta împotriva antisemitismului din întreaga lume. Decizia sa de a-și muta ambasada în Ierusalim urmează și alți pași importanți ai bunei-credințe, inclusiv prioritizarea protecției comunității sale evreiești, după cum a demonstrat recenta adoptare a definiției Antisemitismului Alianței Internaționale de Holocaust și a eforturilor de păstrare a memoriei Holocaustului ", a spus directorul executiv al Congresului Robert Singer.

"Suntem mândri de a avea Moldova ca prieten ", a mai adăugat Singer.

CITEȘTE ȘI: Decizii importante la Guvern: A fost alocat teren pentru ambasada SUA, iar sediul diplomatic al Moldovei din Israel îşi va schimba locaţia

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu