Congresman american: Rusia vrea să se implice în alegerile parlamentare din Moldova

Embed:

Rusia încearcă să se implice în alegerile parlamentare, care vor avea loc la toamnă în țara noastră, la fel ca în scrutinul prezidențial din SUA din 2016. Declarația a fost făcută de congresmanul american Will Hurd în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune MSNBC.

"Rușii au încercat să influențeze rezultatele alegerilor de la noi, făcând cetățenii să piardă încrederea în instituțiile noastre. Și ei vor încerca să facă acest lucru din nou. Ei fac acest lucru chiar acum în Moldova", a declarat Will Hurd.

Oficialul american a vorbit despre nevoia de a elabora o strategie care să permită Statelor Unite să țină piept pe viitor acestor atacuri informaționale ale rușilor.

Potrivit lui Will Hurd, practica folosită de Moscova este una cunoscută: "Este o practică deja obișnuită pentru ei, pe care o folosesc deja de 30 de ani".

Washingtonul crede că autorităţile ruse l-au ajutat pe Donald Trump să câştige alegerile, lucru negat vehement de Moscova. Pentagonul a deschis o anchetă în acest caz, pentru a afla dacă acuzațiile sunt sau nu adevărate.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu