Congresman american: Occidentul trebuie să sprijine Moldova în combaterea agresiunii ruse

Embed:

Occidentul trebuie să sprijine Moldova în combaterea agresiunii ruse. Această opinie a fost exprimată de congresmanul american Markwayne Mullin, într-un articol din prestigioasa publicaţie electronică "The Hill".   

Potrivit parlamentarului republican, Moldova a început să îmbrățișeze idealurile occidentale, dar guvernarea de la Chişinău are nevoie de ajutor pentru a scăpa de influenţa Rusiei.

Mullin consideră că Moscova oferă sprijin economic și militar regimului separatist de la Tiraspol pentru a destabiliza regiunea și a împiedica Chișinăul să adere la valorile din vest.  În opinia sa, cel mai recent exemplu este înregistrarea unei aşa-zise "reprezentanţe oficiale" a Transnistriei la Moscova, fapt ce demonstrează că Rusia nu respectă integritatea teritorială a Republicii Moldova.

Totodată, congresmanul afirmă că implicarea Kremlinului în procesul democratic de la Chişinău a crescut odată cu apropierea alegerilor parlamentare din 24 februarie. Potrivit lui, agenții ruși răspândesc în mod deschis dezinformarea și propaganda prin intermediul organizațiilor nonguvernamentale finanțate de Moscova. Mullin afirmă că aceștia controlează majoritatea conținutului mediatic, manipulează nemilos reţelele de socializare și susțin așa-numita opoziție pro-europeană.

Nu în ultimul rând, parlamentarul american salută reformele implementate de guvernarea de la Chişinău, inclusiv în sectorul bancar, care a fost distrus prin canalele financiare controlate de Rusia. Markwayne Mullin este congresman din partea statului Oklahoma.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu