Congresman american: Moldova poate miza pe suport în asigurarea suveranității și integrității teritoriale

Prioritățile de cooperare în Dialogul Republica Moldova – SUA a fost principalul subiect de discuţie în cadrul întâlnirii pe care ambasadoarea Republicii Moldova în SUA, Cristina Balan a avut-o cu congresmanul Markwayne Mullin, membru al Partidului Republican din partea statului Oklahoma, membru al Comitetului Energie şi Comerţ al Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA.

De asemenea, Balan a efectuat o trecere în revistă a celor mai recente evoluţii și perspective în contextul înțelegerilor convenite cu Congresul și Administrația SUA, ca urmare a vizitelor oficialilor moldoveni în capitala federală.

În altă ordine de idei, a fost făcut un schimb de opinii amplu referitor la principalele reforme ale Guvernului în anii 2016-2018. Cristina Balan a vorbit despre evoluțiile privind eforturile Republicii Moldova pentru interconectarea energetică cu Uniunea Europeană, inclusiv privind dezvoltarea gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău.

Congresmanul Mullin, fiind un membru activ al Comitetului Energie şi Comerţ al Camerei Reprezentanților, a salutat performanţele economice ale Guvernului Republicii Moldova și perspectivele în materie de securitate energetică, inclusiv interconectarea pe gaze naturale și a energiei electrice.

Concomitent, legislatorul american a afirmat că susţine ferm obiectivul de integrare pro-occidentală a Republicii Moldova. Totodată, congresmanul a subliniat că țara noastră poate miza pe susținerea sa în eforturile de asigurare a respectării suveranității și integrității teritoriale a țării.

Markwayne Mullin a promis sprijinul său pentru avansarea cooperării dintre Republica Moldova şi Statele Unite și a apreciat rolul activ al Ambasadei de la Washington în acest sens.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu