Congresman american: Lipsa unei majorități parlamentare face ca Republica Moldova să fie mai vulnerabilă

Embed:

Lipsa unei majorităţi parlamentare şi a unui nou guvern face ca Moldova să fie mai vulnerabilă în faţa Rusiei. Părerea a fost exprimată de congresmanul american Markwayne Mullin într-un editorial din prestigioasa publicaţie "The Hill". Politicianul a avertizat că dacă nu va fi formată o coaliţie pro-occidentală, va creşte popularitatea partidelor proruse şi astfel implicarea Kremlinului în ţara noastră va fi inevitabilă.

Markwayne Mullin recomandă partidelor proeuropene care au acumulat suficiente voturi pentru a accede în Parlament să întreprindă acţiuni rapide pentru a evita organizarea unor alegeri anticipate. Sondajele arată că un nou scrutin nu este dorit nici de cetăţenii Moldovei. 70 la sută dintre moldoveni au declarat că nu-şi doresc organizarea unor alegeri anticipate şi că nu vor ieşi din nou la vot.

Mullin spune că instabilitatea politică din ţara noastră va avea un impact economic catastrofal. Reformele nu vor mai fi implementate, iar Fondul Monetar Internaţional nu va putea efectua o nouă rundă de ajutor financiar. 

Markwayne Mullin a amintit că Partidul Democrat i-a propus blocului ACUM să formeze o coaliţie de guvernare pentru ca ţara să continue parcursul european. PDM le-a propus celor de la ACUM funcţia de premier într-o alianţă viitoare, dar aceştia au refuzat. 

Markwayne Mullin a menţionat că Partidul Democrat a guvernat în ultimii trei ani şi a îmbunătăţit considerabil situaţia economică a ţării, a redus fenomenul corupţiei şi a diversificat oferta de energie pentru a reduce dependenţa de Rusia.

Politicianul susţine că pentru o ţară care şi-a declarat independenţa cu numai 28 de ani în urmă, progresele înregistrate sunt remarcabile. Totodată, congresmanul a apreciat şi eforturile PDM de a consolida relaţiile Moldovei cu Uniunea Europeană şi Statele Unite.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu