Confruntările dintre susţinătorii lui Gaddafi şi protestatari continuă în Libia

Embed:

Violenţele din Libia s-au soldat, până acum, cu 6.000 de morţi. Bilanţul a fost anunţat de purtătorul de cuvânt al Ligii libiene a drepturilor omului, Ali Zeidan. În acelaşi timp, confruntările continuă în această ţară. Un avion militar a lansat două rachete, care nu ar fi provocat victime, la Brega. Atacul a venit din partea susţinătorilor lui Gaddafi care încearcă să preia controlul asupra oraşului, aflat în mâinile protestatarilor.

Rachetele lansate în oraşul libian Brega au săpat cratere de aproape 20 de metri în piaţa care este, de câteva zile, teatrul unor lupte între forţele pro şi anti-Gaddhafi. În capitala Tripoli, forţele loiale liderului libian au organizat un miting de susţinere.

Instituirea unei zone de interdicţie a zborurilor deasupra Libiei este tot mai mult discutată de comunitatea internaţională. Totuşi Secretarul american al Apărării, Robert Gates, a declarat că o astfel de opţiune este mult prea complicată şi periculoasă.

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, a declarat că o ofensivă militară asupra Libiei nu trebuie luată în calcul, în timp ce 2 nave de război americane se îndreaptă spre ţărmurile libiene.

Între timp, mii de oameni continuă să părăsească această ţară, iar Naţiunile Unite au avertizat în privinţa unei crize umanitare şi a ridicat tabere pentru refugiaţia la graniţa cu Tunisia.

loading...

Lasă un comentariu