Confort şi condiţii mai bune! Renovarea aeroportului este aproape de final

Călătorii care vin în ţara noastră cu avionul vor avea parte de confort şi condiţii bune în aeroport. Lucrările de reparaţie sunt aproape finalizate, iar administraţia se poate lăuda cu rezultate vizibile.

Zona de sosiri este mult mai spaţioasă şi a fost dotată cu echipament de ultimă generaţie, iar pentru persoanele cu necesităţi speciale a fost instalat un lift. Până la sfârşitul acestei luni, Avia Invest, compania care a primit în concesiune aerogara, îşi propune să termine modernizarea clădirii. 

Zona de eliberare a bagajelor din sala de sosiri a terminalului Aeroportului Chişinău este acum de două ori mai mare decât înainte şi a fost reparată integral. Au fost renovate şi modernizate sistemele antiincendiar, electric şi de aer condiţionat. Datorită unor echipamente performante, a fost sporită semnificativ capacitatea de procesare a bagajelor, iar administraţia promite că nu va fi aglomeraţie atunci când pasagerii îşi vor prelua valizele.

"Asta ne permite să deservim simultan trei rute. Cred că în cinci minute ne permitem să descarcăm tot bagajul la o rută. Astfel pasagerii să-şi ia bagajele repede şi să plece în sală", a declarat directorul Avia Invest, Patru Jardan.

Pasagerii sunt foarte mulţumiţi de condiţiile moderne din aerogară:

"O schimbare enormă, foarte frumos, plăcut, ne bucurăm că şi în Moldova sunt oameni care pot face ceva. E luminos, plăcut şi personalul este amabil".

Turiştii străini spun că aeroportul din ţara noastră este la nivelul celor europene.

"Am călătorit în întreaga lume şi pot spune că acesta este un aeroport mic, pentru că nici Chişinăul nu este un oraş mare, dar este frumos şi curat".

"Eu am locuit 20 de ani în Germania, am văzut multe aeroporturi şi pot spune că nu diferă de al nostru. E mic, confortabil, plăcut".

Anterior, a fost modernizată zona de înregistrare a pasagerilor şi a fost extins numărul ghişeelor. Valoarea totală a lucrărilor este estimată la aproximativ 56 de milioane de euro.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu