Conflictul din Marea Azov: Un convoi ucrainean cu sisteme de rachete se îndreaptă spre estul Ucrainei

Embed:

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a semnat luni decretul privind instituirea stării excepţionale pe teritoriul Ucrainei pe o perioadă de 60 de zile, în urma sechestrării duminică a trei nave ale Forţelor maritime ucrainene de către gărzile de coastă ruse în Marea Neagră, în apropiere de strâmtoarea Kerci.

Între timp, pe rețelele de socializare apar tot mai multe filmări cu tehnică militară care se îndreaptă din Odesa (sud) spre estul Ucrainei, informează digi24.ro.

CITEŞTE ŞI: Conflictul din Marea Azov. Petro Poroşenko a semnat decretul prin care în Ucraina este instituită starea de război

O înregistrare video publicată pe contul de Twitter al platformei turce de analiză militară Diplomatik Strateji arată un convoi militar care transportă spre estul Ucrainei sisteme de rachete.

Din câte se observă în filmare, cel mai probabil sunt rachete S-300.

Potrivit Diplomatik Strateji, convoiul s-ar îndrepta spre Donețk, aflat sub controlul separatiștilor. Este însă puțin probabil ca destinația să fie această zonă de conflict, ci mai degrabă bastionul de maximă importanță strategică și economică al forțelor guvernamentale de la țărmul Mării Azov: portul Mariupol, situat în regiunea Donețk.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu