Conflict stradal în sectorul Râșcani al Capitalei. Oamenii legii au pornit o cauză penală pentru huliganism

Mobilizare maximă a forţelor de ordine. Toate echipajele de reacționare operativă și toţi inspectorii de patrulare, care asigurau seara trecută ordinea publică în sectorul Râşcani, au intervenit pentru aplanarea unui singur conflict.

Scandalul a izbucnit între un grup de petrecăreţi aghezmuiţi şi un bărbat care păzea toboganele din apropiere. Situaţia s-a agravat exact în momentul când şi-au făcut apariţia oamenii legii, scrie Canal 3.

Ceea ce vedeți sunt imaginile surprinse de un martor ocular care a filmat cum poliţiştii încearcă, cu greu, să facă faţă numărului mare de scandalagii.

Primul echipaj ajuns la faţa locului, nici nu a bănuit ce-l aşteaptă. Mai mult de zece indivizi, toţi băuţi şi înfuriaţi, s-au năpustit asupra poliţiştilor, nemulţumiţi de prezenta acestora.

Ofiţerii au solicitat întăriri, iar acest lucru i-a scos şi mai tare din sărite pe agresori. Una dintre femei s-a luat de un ofiţer de poliţie, fără să-i pese că avea în braţe un bebeluş.

Poliţiştii nu au avut altă soluție decât să-i salte pe cei mai agresivi şi să-i ducă la Inspectorat pentru audieri. Unii dintre reţinuţi au opus rezistenţă.

Potrivit unor surse, conflictul ar fi început aproape de ora 21:00.

Câteva familii chefuiau la o zi de naştere într-un local. În apropierea acestuia se află o zonă de agrement pentru copii.

În timp ce maturii beau şi mâncau, picii lor ar fi dat cu picioarele în aparatele de joc. Bărbatul care le supraveghea l-ar fi atenţionat pe unul dintre părinţi că nu este bine ceea ce fac. În replică, afirmă acesta, a fost insultat şi lovit.

Suspectul, după cum spune poliţia, nu s-a limitat doar la câteva ghionturi, ci şi-a chemat în ajutor toţi amicii din local.

În scurt timp, conflictul a degenerat într-un adevărat scandal la care au trebuit să intervină toate echipajele de poliţie responsabile de asigurarea ordinii publice în zonă.

Ofițerii, dar şi agenţii de pază, au fost atacaţi de mulţime, iar unii dintre petrecăreţii agresivi au blocat maşinile oamenilor legii.

Într-un final, opt persoane au fost conduse la sediul Poliţiei. Unul dintre reţinuţi s-a lăsat cu greu înduplecat să urce în maşină, iar când a ajuns totuşi la Inspectorat, şi-a continuat acţiunile huliganice îndreptate spre ofiţeri.

La Poliţie au ajuns, de asemenea, atât victima agresiunii, cât şi cel care l-ar fi agresat.

Ambii au refuzat să vorbească în faţa camerei de filmat. În schimb, una dintre femeile prezente la petrecere nu a ezitat să-şi prezinte viziunea asupra celor întâmplate. Potrivit ei, bărbatul care păzea topoganele ar fi lovit un copil, iar în replică ar fi fost agresat. Femeia, care afirmă că este însărcinată, susţine că poliţia a greşit atunci când a intervenit.

Declaraţiile femeii sunt date peste cap chiar de imaginile video în care apare. Nu este clar de ce şi-a pus în pericol copilul, pe care afirmă că îl poartă, dar se vede clar cum loveşte un poliţist.

În urma celor întâmplate, a fost pornită o cauză penală pe două capete de acuzare: huliganism şi ultragierea unui angajat al poliţiei.

Dacă întreaga gaşcă de cheflii nu ar fi sărit în capul oamenilor legii, poate ar fi scăpat cu o amendă, dar nu este cazul. Acum însă, cei mai agresivi dintre ei, cel puţin cinci la număr, riscă să fie reţinuţi pentru 72 de ore.

Anchetatorii vor trebui să i-a în calcul atât gravitatea leziunilor provocate victimei, cât şi faptul că a fost sau nu a fost lovit vreun copil.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu