Confirmat: Securitatea ministrului rus al Apararii în Moldova a fost asigurată de IGP la solicitarea SPPS

Ordinul semnat de şeful interimar al IGP, Gheorghe Balan, privind asigurarea ordinii publice si securităţii ministrului rus al Apararii, Serghei Şoigu, care a venit într-o vizită în Moldova, a fost elaborat la solicitarea Serviciului Protecţiei şi Pază de Stat, organ de stat care din 2008 se află în subordinea preşedintelui Republicii Moldova. Informaţia a fost confirmată de ofiţerul de presă al Inspectoratului General de Poliţie, Mariana Beţivu.

Amintim că poliţia moldovenească a tratat vizita ministrului rus al Apararii, în Moldova, drept una oficială, chiar dacă premierul Maia Sandu şi preşedintele Igor Dodon insistă că fost o vizită privată. Cel puţin asta reiese din ordinul semnat de şeful interimar al IGP, privind asigurarea ordinii publice si securităţii demnitarului rus. 

CITEŞTE ŞI: CINE A MINŢIT? Vizita lui Şoigu la Chişinău a fost OFICIALĂ, o confirmă o dispoziţie semnată de cumătrul lui Andrei Năstase, Gheorghe Balan (DOC)

Rugat de jurnalişti să facă claritate pe marginea acestui subiect, ministrul de interne, Andrei Năstase, nu a confirmat şi nici nu a infirmat că Şoigu a venit într-o vizită oficială în ţara noastră, dar pentru alte detalii a insistat să întrebăm şeful IGP, care a semnat ordinul de asigurare a securităţii demnitarului rus.

Citeşte şi: Ce spune Andrei Năstase despre vizita (ne)oficială a lui Serghei Şoigu la Chişinău (VIDEO)

Solicitat telefonic, interimarul de la IGP Gheorghe Balan ne-a spus că este la volan şi momentan nu poate vorbi. Acesta ne-a sugerat să revenim cu un apel mai târziu. Dar ulterior aşa şi nu a mai fost de găsit. Ieri, la ceremonia dedicată zilei independenţei, şi Igor Dodon a precizat că vizita lui Şoigu a fost una privată.

"Am discutat şi cu doamna prim-ministru poate pe viitor să fie organizată o vizită oficială a domnului Şoigu, pentru că aceasta nu a fost una oficială", a precizat Igor Dodon, preşedintele ţării.

Astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele PCRM, Vladimir Voronin a dat de înţeles că Igor Dodon se ascunde după deget atunci când nu recunoaşte că vizita lui Serghei Şoigu a fost, de fapt, una oficială.

"Când vine un aşa demnitar de stat, cu aşa funcţie înaltă în statul respectiv, această vizită este numai oficială. El nu a venit la cumătrie, nu a venit la nuntă la cineva. Vizita oficială asta nu înseamnă numai atunci când se semnează documente. Nu îi face cinste lui Dodon. Trebuie mai bine să cunoască etichetele diplomatice, protocolul diplomatic", a conchis Vladimir Voronin.

Anterior, Partidul Unităţii Naţionale a trimis o solicitare premierului Maia Sandu pentru a face publice cheltuielile, care s-au făcut din bugetul de stat, pentru asigurarea vizitei ministrului rus al Apărării.

Serghei Şoigu a efectuat o vizită în ţara noastră în data de 24 august, la invitaţia preşedintelui ţării. Alături de Igor Dodon, Şoigu a mers la Capul de pod Şerpeni, unde au depus flori, în cinstea celor 75 de ani de la eliberarea de sub ocupaţia fascistă. În timpul vizitei sale, Şoigu nu a făcut nicio declaraţie de presă. Pe parcursul vizitei, delegaţia rusă a fost înconjurată de zeci de agenţi de pază şi poliţişti, aşa că jurnaliştii nici nu s-au putut apropia de Serghei Şoigu.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu