CONFIRMAT OFICIAL: Ostaşii moldoveni pot fi la nivelul militarilor NATO

Sunt gata să menţină pacea în zonele de conflict. Este vorba despre militarii din Batalionul 22 al Armatei Naţionale, pe care NATO i-a declarat recent pregătiţi la standardele alianţei. Şi pentru că sunt profesionişti, în decembrie vor merge în Kosovo.

Comandantul batalionului vorbeşte cu mândrie despre subalternii săi, care, prin certificatul obţinut de la NATO, au demonstrat că sunt cei mai buni. Batalionul 22 de Menţinere a Păcii este singurul din Moldova care a primit acest document.
 
"Acest certificat, în primul rând, înseamnă profesionalism, dăruire de sine şi un rezultat demonstrat de efectivul Batalionul 22 de menţinere a păcii", a spus comandantul batalionul Ion Cozma.

Batalionul a primit certificatul după ce a fost instruit de către militarii NATO.

"Vedeţi pe mine o staţie radio, de tip American, la fel vesta anti-glonţ care ne apără atât pieptul, cât şi spatele, pistol-mitralieră, casca pentru protecţia capului, precum şi genunchiere care asigură protecţia picioarelor. Chiar nu simt absolut nicio frică fiindcă sunt sonvins de pregătire mea", a spus comandantul plutonului de infanterie, Eugeniu Tomuz. 

Înainte de a pleca în Kosovo pentru a-i înlocui pe militarii moldoveni care sunt acolo, soldaţii Batalionului 22 se vor afla timp de zece zile la Centrul de Instruire de la Dănceni.

"Ca oricare militar, suntem gata permanent de a răspunde oricărei provocări. Pe parcusul acestui an nu au fost evenimente ce ar caracteriza o situaţie de criză sau de război", a declarat comandantul de pluton Victor Trohin.

Moldova are trei misiuni de menţinere a păcii dislocate în zone de conflict. Batalionul 22 are peste 100 de militari.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu