Confirmat: Mistreţii vânaţi în raioanele Orhei, Cimişlia şi Cahul sunt infectaţi cu PESTA PORCINĂ

Embed:

Rezultatele de laborator venite din Spania confirmă prezenţa virusului de pestă porcină la mistreţi vânaţi în raioanele Orhei, Cimişlia şi Cahul. Din această cauză, Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor a înregistrat oficial trei focare.

La începutul lunii noiembrie, pesta porcină a fost depistată la mai mulţi porci din câteva gospodării în satele Palanca şi Tudora din raionul Ştefan Vodă.

Se presupunea că virusul a fost adus de mistreţii din păduri, care traversează distanţe mari şi pătrund uşor din zonele afectate. Acesta a fost un motiv de alertă, mai ales că începuse şi sezonul de vânătoare.

Centrul Republican de Diagnostică Veterinară a depistat virusul în trei probe de carne din cele 52, prezentate de vânătorii din raioanele Cimişlia, Cahul şi Orhei.

Pentru reconfirmare, aceleaşi probe au fost trimise şi la laboratul din Madrid. Potrivit ANSA, acum, în ţară, sunt înregistrate oficial trei focare. Este vorba despre ocolul silvic Vatici, din raionul raionul Orhei, ocolul Silvic Zloți din raionul Cimișlia şi la Întreprinderea Silvo - Cinegetică din raionul Cahul.

De asemenea, în data de 30 noiembrie, un nou caz de pestă porcină africană a fost depistat într-o gospodărie din satul Cărpineni, raionul Hânceşti. Focarul a fost lichidat.

ANSA emis un ordin care prevede interzicerea transportării produselor din carne de porc şi a acestor animale din ţările afectate de boală. De asemenea, a interzis comercializarea porcilor în pieţe.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu