CONFIRMAT de ministrul Sănătăţii: Spitalul Republican are DATORII. Ce se întâmplă

Embed:

Mai multe operaţii care urmau să fie efectuate la Spitalul Clinic Republican au fost amânate. Se întâmplă din lipsă de anestezice şi consumabile. Deşi administraţia celui mai mare spital din ţară neagă că ar avea probleme financiare, ministrul Sănătăţii afirmă contrariul.

Boris Pălărie din Bălţi a fost internat acum trei săptămâni în Spitalul Clinic Republican. Medicii urmau să-i efectueze o intervenţie chirurgicală la stomac. Operaţia a fost însă amânată până la sfârşitul lunii iulie.

"Mă trimit acasă, deja după 27 o să-mi facă operaţie pentru că nu-i narcoză."

Mai mult, bărbatul spune că medicii l-au externat din spital: "Mi-au spus că la mine nu-i urgentă şi se poate să mă duc acasă că ei se duc în concediu şi după concediu, pe data de 27 să fiu aicea şi o să-mi facă operaţie şi gata."

Administraţia instituţiei este contrazisă chiar de medicii care activează aici. Cardio-chirurgul Aureliu Batrânac a declarat, pentru portalul Mednews.md, că, deja de câteva zile, nu se mai fac operaţii, deoarece s-au epuizat toate rezervele de consumabile.

Deşi problemele din instituţie se văd cu ochiul liber, administraţia spitalului o face pe mortul în păpuşoi.

"Intervenţiile nu sunt amânate, sunt reţinute pe anumite motive, în conformitate cu necesităţile pacientului. Intervenţiile vor derula de mâine în ritm normal aşa cum se efectuează, nu sunt motive de îngrijorare", a comentat vicedirectorul Spitalului Sergiu Ungureanu.
 
Ministerul Sănătăţii a creat un grup de lucru care a analizat situaţia de la Spitalul Clinic Republican.

"Cât priveşte operaţiile de urgenţă, ele se realizează. O serie de operaţii programate sunt realizate. Nu toate, din păcate pot fi operate, dar este un plan de reeşalonare a datoriilor existente şi cred că situaţia se va redresa în următoarele două zile", a spus ministrul Sănătăţii Mircea Buga.

La Spitalul Republican sunt trataţi, anual, 25 de mii de pacienţi.

 
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu