Conferința interparlamentară

 

 

 

Conferința interparlamentară "Georgia, Moldova și Ucraina: Parteneriatul Estic și provocările actuale de securitate", care se desfășoară la Chișinău, constituie o sursă de inspirație pentru elaborarea unei strategii pe termen lung.

În cadrul evenimentului cu genericul "Georgia, Moldova și Ucraina: Parteneriatul Estic și provocările de securitate curente" cele trei state vor semna o declarație privind  perspectivele de integrare europeană şi securitatea din regiune. Reuniunea are loc la iniţiativa şefilor legislativelor din cele trei ţări.

Informații complete despre eveniment, participanți și vorbitori, inclusiv biografii ale vorbitorilor le găsiți pe https://parl4sec.md/ro/ și paginile evenimentului de pe facebook și twitter.  Pe aceste platforme și pe pagina web oficială a Parlamentului veți putea urmări în direct conferința interparlamentară de nivel înalt pe probleme de securitate. Click pe #parl4sec.

Relațiile diplomatice între Republica Moldova și Georgia au fost stabilite la 25 iunie 1992. În aprilie 2014, în premieră, a avut loc vizita oficială a unui Președinte al Parlamentului Georgiei la Chișinău. În iulie 2017, speakerii Parlamentelor Republicii Moldova, Georgiei și Ucrainei au solicitat Parlamentului European să adopte o Rezoluție pentru deschiderea perspectivei de aderare privind cele trei țări asociate întru accelerarea progreselor și transformărilor democratice.

Publika.MD va transmite în direct tot evenimentul.

Lasă un comentariu