Confederaţia Naţională a Sindicatelor salută decizia Guvernului privind asumarea pachetului de legi

Confederaţia Naţională a Sindicatelor salută acţiunile întreprinse de Guvern pentru îmbunătăţirea mediului de afaceri. Mai mult decât atât, la întâlnirea cu Pavel Filip reprezentanţii CNS au declarat că înţeleg necesitatea şi importanţa asumării de către Guvern a celor şapte legi, vital necesare pentru încheierea unui Memorandum cu FMI şi reluarea finanţării externe din partea UE şi a Băncii Mondiale.

În cadrul întâlnirii au fost abordate subiectele privind reforma sistemului de pensii, reforma administraţiei publice centrale şi locale, acţiunile de protecţie socială a populaţiei.

Premierul a subliniat că dialogul cu partenerii sociali a fost şi este unul foarte important pentru Guvern.

Pavel Filip a informat reprezentanţii sindicatelor despre reformele implementate de Executiv, asumarea răspunderii de către Guvern pentru şapte legi de importanţă primordială, evoluţia relaţiilor cu partenerii externi şi acţiunile întreprinse de Executiv pentru crearea unui mediu de afaceri atractiv şi atragerea investiţiilor străine.

"Obiectivul de bază al actualului Guvern este sporirea bunăstării populaţiei. Pentru a atinge acest obiectiv avem nevoie de investiţii în economie, noi locuri de muncă, care ar genera impozite şi taxe în buget", a menţionat Pavel Filip.

Premierul a vorbit şi despre acţiunile întreprinse de Executiv pentru asigurarea unor condiţii optime pentru dezvoltarea economiei, între care: reforma sistemului de control, reducerea numărului de acte permisive şi de rapoarte salariale, anularea ordinelor vamale.

"Ne dorim să rezolvăm problemele nu sporadic, ci să avem o abordare complexă de soluţionare a acestora", a accentuat şeful Cabinetului de miniştri.

În acelaşi timp, reprezentanţii sindicatelor s-au interesat de mersul reformei sistemului de pensii şi au abordat aspecte ce ţin de sporirea protecţiei sociale a populaţiei, majorarea salariului minim pe economie şi a indemnizaţiei la naşterea copilului.

Părţile au convenit că aceste probleme vor fi dezbătute în cadrul Comisiei Naţionale tripartite Guvern –Sindicate – Patronate, astfel, ca la masa de discuţii să fie găsite soluţiile optime de rezolvarea a acestora.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu