Conducerea Universităţii Agrare şi a celei de Educaţie Fizică şi Sport, deranjată de declaraţiile deputatului Ana Guţu: Vom ieşi la proteste

Embed:

Reprezentanţii Universităţii Agrare şi ai celei de Educaţie Fizică şi Sport s-au arătat deranjaţi de declaraţiile deputatului Ana Guţu, care a spus că aceste instituţii ar trebui închise. Mai mult, Guţu a sugerat că în locul lor ar trebui să fie create doar facultăţi de profil în cadrul Universităţii de Stat. Rectorii instituţiilor vizate au spus că vor protesta.

"Profesorii şi studenţii Universităţii de Stat de Educaţie Fizică şi Sport nu vor sta cu mâinile în buzunar. Noi vom lupta pentru că suntem o universitate europeană. Vom ieşi la proteste", a declarat rectorul Universităţii de Educaţie Fizică şi Sport, Veaceslav Manolachi.

Rectorul Universităţii Agrare, Gheorghe Cimpoieş, spune că argumentele Anei Guţu nu sunt întemeiate.

"E regretabil faptul că aşa personalităţi notorii ca doamna Ana Guţu, să îşi permită să facă aşa declaraţii. În ţările cu agricultură avansată, la 8-12 fermieri este câte un consultant", a spus Cimpoieş.

Şi studenţii se împotrivesc unor astfel de iniţiative:

"Universitatea este una prestigioasă, avem antrenori şi pedagogi buni. Iar după absolvire studenţii se angajează uşor în câmpul muncii".

"Solicitări sunt pentru fiecare facultate în parte şi nu aş spune că trebuie de închis şi agronomi, şi ingineri trebuie".

Într-un interviu pentru Europa Liberă, deputatul Ana Guţu, membră a grupului Hadârcă, a declarat că Moldova nu are nevoie de universităţi cu profil agrar şi sportiv.

Ana Guţu este pedagog de meserie şi deţine funcţia de prorector la o universitate privată.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu