Conducerea PLDM a dat de înţeles că ar putea să meargă fără PAS şi PPDA în alegeri

Embed:

Coaliţia condusă de Maia Sandu şi de Andrei Năstase nu a reuşit să convingă consiliul politic PLDM să înainteze candidaţi comuni pentru alegerile parlamentare. După mai bine de patru ore de discuţii, conducerea liberal-democraţilor a dat de înţeles că ar putea să meargă singuri în alegeri.

Şedinţa s-a desfăşurat cu uşile închise, într-un hotel de lux din centrul Capitalei. Şi liderii binomului PAS şi DA au participat la întrunire.

"Am reiterat invitaţia noastră de a face echipă comună să putem să identificăm cei mai potriviţi oameni pentru circumscripţii şi pe lista viitorului bloc", a spus Maia Sandu, lidera PAS. 

"Am vorbit despre această ofertă, am adus şi argumentele cele mai bune", a spus Andrei Năstase, liderul PPDA.

Se pare că argumentele Maiei Sandu şi ale lui Andrei Năstase nu au fost suficiente pentru a convinge PLDM-ul să ia o decizie fermă.

"În urma votului secret s-a decis că Partidul Liberal Democrat va participa în alegerile viitoare în cadrul unui bloc electoral sau va participa în cadru de concurent electoral, deci nu doar cu cineva pe o listă sau pe alta", a spus Tudor Deliu, preşedintele PLDM

Anterior, Sandu şi Năstase le-au propus şi liberalilor să candideze pe o listă comună. Doar că discuţiile decurg într-o atmosferă tensionată, cu acuzaţii reciproce.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu