Conducerea CFM a venit cu o reacţie, după mai multe ilegalităţi depistate în trenurile de pe ruta Chişinău-Moscova

Administraţia Î.S. Calea Ferată din Moldova a venit cu o reacţie după ilegalităţile depistate în trenurile de pe ruta Chişinău-Moscova. 

CITEŞTE ŞI: Descoperirea făcută de vameşi în două trenuri de pe ruta Moscova-Chișinău. Ce riscă cinci însoțitori de vagon

Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei, controalele fac parte dintr-un proces activ de identificare şi prevenire a tentativelor de introducere pe teritoriul ţării a mărfurilor fără ca acestea să fie supuse procedurilor legale. Drept dovadă serveşte demersul CFM adresat tuturor vămilor cu care are relaţii de colaborare, ca acestea să intensifice acţiunile de control, se arată într-un comunicat emis de către Administraţia Î.S. Calea Ferată din Moldova.

Potrivit conducerii CFM, toate abaterile depistate în ultima jumătate de an, printre care şi introducerea unor loturi de mărfuri cu posibila implicare a angajaţilor întreprinderii fac obiectul autosesizării Serviciului Securitate Internă al CFM, autosesizare din care decurg acţiuni de elucidare a tuturor circumstanţelor şi de identificare a persoanelor  bănuite.

De asemenea, Administraţia Î.S. Calea Ferată din Moldova menţionează că ultimul caz care a devenit obiect de interes în spaţiul public este consecinţa unei expuneri grăbite a unor informaţii neînțelese până la capăt şi poate aduce atingerea imaginei instituţiei, chiar dacă CFM s-a arătat întodeauna deschisă colaborării cu instituțiile statului şi cu instituţiile de presă.

    

 

    

 

 
loading...

Lasă un comentariu