Conducerea Adunării Populare din Găgăuzia supărată pe Formuzal: "Ne divizăm în ai noştri şi străini"

Embed:

Sărbătoarea de la Comrat nu s-a trecut fără supărări. Conducerea Adunării Populare din Găgăuzia este nemulţumită nu a fost invitată la şedinţa festivă de astăzi, 19 august, când autonomia marchează 21 de ani de la proclamarea aşa-numitei Republici Găgăuze.

"Noi ne divizăm după principiul ai noştri şi străinii, divizăm deja şi sărbătorile, evenimentele şi legile. Dacă nu vom ajunge la aceeaşi unitate de acum 21 de ani, atunci în Găgăuzia lucrurile se vor dezvolta destul de rău şi toţi vor avea de suferit", a declarat Ana Harlamenco, preşedintele Adunării Populare din Găgăuzia.

"Cu părere de rău, noi am pierdut multe lucruri şi continuăm să pierdem, şi atâta timp cât nu ne vom uni din nou, cât nu vom învăţa să ne auzim unii pe alţii, nu vom învăţa să executăm legile spre care am tins pe teritoriul Găgăuziei, nimeni nu ne va iubi", a mai adăugat aceasta.

Başcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal, spune că autonomia găgăuză ar putea fi un exemplu pentru comunitatea internaţională.

"Găgăuzia este în vizorul comunităţii internaţionale un exemplu de soluţionare paşnică a unui conflict interentic. Ar fi bine ca autorităţile de la Chişinău să conştientizeze şi, cel mai important, să exploateze întreg potenţialul modelului găgăuz. Pentru că de atenţia de care se va bucura autonomia noastră depinde perspectiva de soluţionare a conflictului transnistean şi bunăstarea Republicii Moldova, în general", a subliniat Formuzal.

Menţionăm că oraşul Comrat este azi centrul manifestărilor culturale din Găgăuzia. La Casa de cultură a fost organizată o şedinţă solemnă, la care au ţinut discursuri başcanul Găgăuziei, reprezentanţi ai Adunării Populare şi politicieni care au pus bazele actualei autonomii. Reprezentanţii autorităţilor centrale nu participă la aceste evenimente.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu