Condiţiile lui Ghimpu pentru viitorul preşedinte: Să semneze un document prin care se va angaja să nu demită niciun ministru al PL

Embed:

Partidul Liberal va accepta viitorul preşedinte numai dacă acesta va semna un document prin care se va angaja să nu demită niciun ministru al PL-ului, dacă candidatura acestuia va fi înaintată doar de prim-ministru, fără acordul fracţiunii PL. "Nu este vorba de un document juridic, ci de unul politic şi deja cetăţenii să decidă cine este vinovat". Declaraţiile îi aparţin preşedintelui Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, şi au fost făcute în cadrul unei emisiuni la ProTV.

Totodată, Ghimpu spune că PLDM şi PD au înaintat conştieint două candidaturi pe care PL nu le-ar accepta, iar Bacalu a fost înaintată de celelalte două partide ale Alianţei împreună cu Igor Dodon.

"După ce au discutat pe la spatele PL-ului cu Dodon, noi am spus să identifice candidatul şi să-l înainteze. Ei au venit cu un fost ministru comunist şi cu o persoană necunoscută. E altceva la mijloc. Poate aceştia nu sunt candidaţi adevăraţi, poate sunt şi alţii în spate", a declarat preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu.

Liberalul mai spune că dacă Veronica Bacalu nu va veni în Moldova, PL nu va recunoaşte candidatura acesteia. "Veronica Bacalu poate fi candidatul Alianţei la funcţia de şef al statului, numai dacă aceasta va veni în Republica Moldova, pentru a discuta cu fracţiunile parlamentare. În caz contrar, Alianţa va trebui să discute alte candidaturi pentru această funcţie".

Amintim că PLDM şi PD au propus-o pe Veronica Bacalu drept candidat la funcția de preşedinte al ţării. Liberalii nu s-au arătat încântaţi de propunerea colegilor de coaliţie, motivând că Bacalu este o persoană necunoscută.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu