Condiţii sporite de igienă la alegerile parlamentare noi din Hînceşti

Embed:

Alegerile parlamentare noi din circumscripţia electorală uninominală numărul 38, Hînceşti se vor desfăşura în condiţii sporite de igienă. Măsurile fără precedent vor fi luate pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus. Membrii secţiei de votare vor avea grijă să menţină un flux controlat de alegători, iar încăperile unde se va desfăşura scrutinul, vor fi dezinfectate de mai multe ori pe tot parcursul zilei. Anunţul a fost făcut astăzi de către secretarul Comisiei Electorale Centrale, Maxim Lebedinschi.

De igenizarea stampilelor, cabinelor şi urnelor de votare se vor ocupa membrii comisiei electorale.

"O să insistăm să fie și o periodicitate anumită de o oră, două sau trei ore, în dependență de fluxul oamenilor", a spus secretarul CEC, Maxim Lebedinschi.

Măsurile vor fi aplicate în toate cele 44 de secţii de votare care vor fi deschise în 25 de localităţi, unde vor avea loc alegerile parlamentare . Atât membrii comisiei electorale, cât şi cei 94 de observatori naţionali şi internaţionali care vor monitoriza mersul scrutinului, vor fi asiguraţi cu detergenţi şi dezinfectanţi.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, duminică, 15 martie, la urne sunt aşteptaţi peste 61 de mii de alegători.

"Comsia a aprobat și o circulară în vederea asigurării sănătății publice atât a funcționarilor electorali, cât și a alegătorilor. În acest sens urmează a fi fluidizat procesul electoral, să nu fie aglomerări, să nu se formeze cozi în acest proces", a spus secretarul CEC, Maxim Lebedinschi.

Secţiile de votare se vor deschide la ora 07 dimineaţa, şi îşi vor închide uşile la ora 21:00. În cursa electorală pentru funcția de deputat au fost înregistrați 6 concurenți electorali. Este vorba despre democratul Ion Mereuță, socialistul Ștefan Gațcan, candidatul din partea Partidului Acţiune şi Slidaritate, Olesea Stamate, reprezentantul Partidului Şor, Vitalie Balinschi, candidatul din partea blocului electoral "Unirea" Dorin Chirtoacă, şi candidatul independent, Grigore Cobzac. Astăzi au fost tipărite buletinele de vot.

"Despre cursul procesului electoral, o să informăm periodic începând cu orele 9 dimineața, și până seara inclusiv despre tot ce se petrece", a spus secretarul CEC, Maxim Lebedinschi.

Funcția de deputat a rămas vacantă după ce Alexandru Botnari, ales deputat în circumscripţia nr. 38, şi-a dat demisia, fiind în incompatibilitate de funcție. El a fost ales în calitate de primar al orașului Hîncești. Pentru desfăşurarea alegerilor parlamentare noi în cadrul Circumscripţiei electorale numărul 38 vor fi cheltuiţi peste 4 milioane de lei.

loading...

Lasă un comentariu