CONDIŢII PENTRU AFACERI. Experții Moody's: economia Moldovei este stabilă

Embed:

Concluzia experţilor de la Agenţia Internaţională Moody's privind stabilitatea economiei din Moldova este un semnal pozitiv pentru investitorii străini, dar şi pentru mediul de business din Moldova. Aceasta este opinia oamenilor de afaceri din ţara noastră.

"Este un semnal pozitiv pentru investitori străini că, eventual, banii lor, investiţii în economia Moldovei sunt în siguranţă. Pentru companiile moldoveneşti sau cele străine, care deja operează în Republica Moldova, se arată că riscurile în aceasta ţară sunt joase", a menționat Alexandru Baltag, director general al AOAM.

Potrivit directorului general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din Moldova, ca urmare a concluziilor experţilor Moody's, se crează premise pentru dezvoltarea mai multor domenii, precum IT, industria uşoară, sectorul automotive, cel energetic şi infrastructura. Alexandru Baltag a mai adăugat că aprecierile specialiştilor de la Moody's survin în urma recentelor reforme implementate de autorităţi.

"Este vorba despre sectorul bancar, consolidarea acestui sector şi intrarea investitorilor străini strategici în acest sector, al doilea factor este funcţionalitatea şi stabilitatea instituţilor statului, la fel - reforma fiscală, micşorarea birocraţiei prin eliminare a circă 300 de acte permisive", a declarat Alexandru Baltag, director general al AOAM.

Acum câteva zile, experţii de la Agenţia Moody's au constatat că economia Moldovei este stabilă. Astfel, a fost confirmat ratingul pe termen lung în valută şi monedă locală la B3. Decizia specialiştilor de la Moody's vine ca urmare a creşterii economice şi a diminuării riscurilor din sectorul bancar.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu