Condiţii moderne pentru studenţii de la ASEM. Primul edificiu al complexului sportiv, aproape gata

Embed:

Lucrări pe ultima sută de metri la primul bloc al complexului sportiv care va găzdui săli de forţă şi de fitness şi multe alte facilităţi pentru studenţii Academiei de Studii Economice din Moldova. Edificiul va fi dat în exploatare în această toamnă.

Lucrările au început acum patru ani. Pe cele şase etaje ale edificiului, studenţii şi profesorii vor avea posibilitatea de a face sport gratuit. Pentru cei din afara instituţiei, intrarea va fi cu plată, dar suma nu a fost stabilită.

"Aici va fi amplasată sala de forţă, dotată cu 40, aproape 50 de utilaje sportive care vor permite să facem sport de forţă, alte niveluri vor fi destinate pentru fitness, aerobică, cabinet medical, masaj pentru echipele sportive.Va fi dotat cu cea mai modernă tehnică sportivă, dotat cu aer condiţionat, băi, dar şi tot ce trebuie să aibă un complex sportiv modern", a explicat Grigore Belostecinic, rector al Academiei de Studii Economice din Moldova.

Muncitorii mai au puţin de lucru, iar în următoarele zile vor începe să instaleze aparatele de sport: "În principiu suntem pe ultima sută de metri, undeva în 15-20 de zile, vom încheia toate lucrările".

"Menționez că sala corespunde tuturor standardelor europene pentru a organiza competiţii sportive la nivel internaţional, mă refer la dimensiune, înălţime, dar şi la alte cerinţe", a declarat Grigore Belostecinic.

De asemenea, studenţii de la ASEM vor avea parte şi de un bazin modern de înot, în imediata apropiere a sălii polivalente. Lucrările la acest edificiu vor începe până la sfârşitul lunii noiembrie.

Complexul sportiv va dispune şi de o parcare subterană cu o capacitate de 50 de locuri. Pentru lucrările de construcţie, ASEM a alocat un buget de 69 milioane de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu