Condiţii moderne de lucru pentru medicii de la Serviciul de Urgenţă din raionul Râșcani

Embed:

Medicii de la Serviciul de Urgenţă din raionul Râșcani vor munci de astăzi într-un sediu nou, amenajat conform standardelor europene. Până în prezent, membrii echipajelor activau într-o încăpere de 70 de metri pătrați, în condiţii inadecvate. Autoritățile promit că, în curând, în raionul Râșcani vor apărea și două ambulanţe noi.

Edificiul renovat este dotat cu săli de odihnă pentru personal, blocuri sanitare și cabine de duș. Anterior, medicii mergeau la toaleta din curte.

"A fost un dezastru, a fost o clădire, cum se numea anterior "finschii dom", cu geamuri stricate, greutăți au fost. Acum suntem foarte mulțumiți, ne-a făcut așa o reparație. Fotolii ne-au dat, cabine de duș avem, veceu în interior avem", a spus felcerul Vladimir Cojocaru. 

"Am fost și în instituții medicale din Europa, dar să știți că aici condițiile sunt super. Sunt toate cele necesare. Au angajații unde să se odihnească, stea la masă, unde să facă un duș", a declarat angajata Serviciului de urgenţă Râşcani, Valentina Tutore. 

Din lipsă de spațiu, cele trei ambulanţe erau parcate afară. Pe timp de iarnă, șoferii perdeau chiar și câte zece minute pentru a încălzi motoarele înainte de intervenţii.

"Acum autospecialele vor intra în garaje, roletele se închid, ele sunt cu căldură. Șoferii vor ieși direct la linie", a spus şeful de garaj, Valentin Racoviţă. 

Pentru renovarea sediului s-au cheltuit două milioane de lei. Banii au fost alocați de Centrul Național de Medicină Urgentă.

"A fost o necesitate strigentă, sediul pe care îl aveau era cu un termen de exploatare mare. Aici o să mai fie o echipă. Am găsit o ambulanță, am reparat-o capital și am prezentat-o azi aici", a spus vicedirectorul Centrului Național de Medicină Urgentă, Vasile Cucu. 

"Trebuie să tindem să acordăm cetăenilor servicii calitative, chiar dacă avem multe lacune în sistemul medical din raion, ne luptăm cu ele, o să le scoatem în evidență", a spus președintele raionului Râșcani, Iurie Urzică. 

Autoritățile centrale își propun, în următorii patru ani, să repare toate sediile serviciilor de urgență din țară și să cumpere ambulanţe noi.

"A fost adoptat programul național de dezvoltare a serviciului de urgență pentru următorii patru ani de zile, unde este prevazut înoirea parcului auto, procurarea a 450 de autosanitare, reparația edificiilor în care lucrează colaboratorii", a spus deputatul Boris Golovin. 

Stația Serviciului de Urgență din Râșcani deservește peste 68 de mii de oameni.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu