Condiţii meteo nefavorabile: Mai multe puncte de trecere de la frontiera de stat și-au sistat activitatea

(UPDATE 17:29) Ninsoarea a cauzat și blocarea drumului de acces spre postul vamal intern de control Hîrbovăț, fiind afectată porțiunea de drum dintre municipiul Bender și satul Bulboaca.

În continuare, rămâne sistată activitatea a șapte posturi vamale: Basarabeasca, Ceadîr-Lunga 1, Ceadîr-Lunga 2, Săiți, Mirnoe, Cișmichioi și Molovata.

(UPDATE 14:10) Și-a sistat activitatea punctul de trecere Basarabeasca-Vinogradovka. Astfel, șase puncte de trecere, situate în partea de sud a țării, nu sunt funcționale. Motivul ar fi sulurile de zăpadă formate şi rafalele puternice de vânt, în special pe partea ucraineană.

(UPDATE13:00)
Din cauza înzăpezirii traseului Leușeni-Chișinău, până la curățirea acestuia este impusă restricție de circulație pentru vehiculele de mare tonaj. 

(UPDATE 11:50) Şi-a sistat activitatea şi punctul de trecere Cișmichioi - Dolinscoe.

(UPDATE 11:08) Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, care au condiționat întreruperea curentului electric pe partea ucraineană, mai multe puncte de trecere din sudul țării și-au sistat activitatea: 

  • PTF Ceadîr-Lunga - Maloiaroslaveț;
  • PTF Ceadîr-lunga-Novîie-Traianî,
  • PTF Mirnoe-Tabaki;
  • PTF Etulia - Nagornoe.

De menţionat că PTF Giurgiuleni-Reni şi-a reluat activitatea.

(08:45) Două puncte de trecere Giurgiulești-Reni și Ceadîr-Lunga - Maloiaroslaveț și-au sistat activitatea. Potrivit poliţiştilor de frontieră, punctele de trecere au fost închise din cauza întreruperii curentului electric pe partea ucraineană.

Participanții la traficul transfrontalier care și-au planificat traversarea frontierei prin punctele de trecere nominalizate, sunt rugaţi să opteze pentru altele aflate în proximitate.

Totodată, în scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea cozilor. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu