Condiţii mai bune pentru viitoarele mame din Cahul. Centrul perinatal a fost renovat capital

Embed:

Femeile din Cahul îşi vor aduce pe lume bebeluşii în condiţii decente. După o renovare capitală, acolo a fost inaugurat Centrul perinatal de la Spitalul raional. Din 1989 de când a fost construită, instituţia nu a mai fost niciodată reparată.

Maria Gârlea va deveni, în curând, mamă pentru a doua oară. În urmă cu cinci ani, femeia a născut în acelaşi spital, dar acum ea spune că condiţiile s-au schimbat radical.

"Venim mai siguri în această încăpere pentru a oferi viaţă şi pentru a ne bucura de evenimentul mult aşteptat, împreună cu medicii", a declarat pacienta Maria Gârlea. 

De aceeaşi părere sunt şi alte mămici:

"Orice persoană îşi doreşte să se afle într-un anturaj plăcut, nu chiar ca acasă, dar vrea şi să nască în condiţii favorabile."

În total, au fost amenajate cinci săli pentru naşteri şi una pentru operaţii prin cezariană şi a fost reparată secţia de reanimare. Instituţia a fost dotată şi cu aparate performante.

"Am primit diferite utilaje pentru sala de proceduri, pentru terapia şi îngrijirea copiilor", a spus şeful Centrului Perinatal, Vasile Rotaru. 

"Am ajustat toată infrastructura, astfel încât să avem acces liber în încăperi, să avem uşi largi, să avem spaţii mai multe şi mai comode, faţă de ceea ce aveam înainte", a spus directorul Spitalului raional din Cahul, Oleg Creciun.

Lucrările de reparaţie au costat peste trei milioane de lei. Jumătate de sumă a fost alocată din bugetul local, iar restul a fost oferit de Consiliul Raional.

"Copiii sunt şi prezentul, şi viitorul nostru, de aceea vrem să oferim mămicilor condiţii decente pentru a da viaţă copiilor", a declarat preşedintele raionului Cahul, Ion Groza. 

La inaugurare a fost prezent şi preşedintele Legislativului Andrian Candu împreună cu alţi deputaţi.

"Când vorbim de mame, când vorbim de naşteri şi ştiu foarte bine că în familie am trecut prin trei naşteri şi ştiu ce înseamnă asta, să ai condiţii, fiindcă mamele se uită după condiţii şi după siguranţa naşterii şi, bineînţeles, şi calitatea medicilor", a declarat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu. 

"Eu, în calitate de mamă şi de femeie, şi de cetăţean al acestui oraş, ne-am dorit şi am avut un vis să creăm cât mai bune condiţii pentru femeile de aici, din Cahul. Astăzi este un vis împlinit", a declarat deputatul PDM, Elena Bacalu. 

Anual, la Centrul Perinatal din Cahul se nasc, în medie, peste o mie de copii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu