Condiţii mai bune pentru poliţiştii de frontieră: Containere locative şi bucătării, donate de SUA

Embed:
care activează la punctul comun de trecere Goianul Nou-Platonovo de la hotarul moldo-ucrainean. Ambasada Statelor Unite ale Americii le-a donat şase containere locative mobile utilate cu blocuri sanitare, bucătării, dar şi spaţii pentru odihnă. La eveniment a fost prezent şi ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck Hogan, care la invitaţia şefului Poliţiei de Frontieră, Fredolin Lecari a băut un ceai în una dintre noile bucătării.

Poliţiştii de frontieră se pot bucura acum de condiţii moderne, mai ales că au la îndemână toate cele necesare.

"Sistem de climă pe timp de vară şi pe timp de iarnă. Aici sunt paturile. Logistica e bună pentru ca colegii care sunt în serviciu între ture, să aibă loc necesar."

"Asistenţa continuă din partea colegilor americani ne confirmă încă odată despre existenţa unui dialog excelent. Aceste module vor facilita efectuarea controlului şi a patrulării comune, care reprezintă una dintre cele mai avansate formă de cooperare transfrontalieră", a spus Fredolin Lecari, şefului Poliţiei de Frontieră

Ambasadorul american Dereck Hogan, a menţionat că parteneriatul cu Republica Moldova va continua.

"Anunţ despre asistenţa în valoare de peste 230 de mii de dolari ce urmează să fie livrate în scurt timp. Aceste containere modulare vor permite poliţiei de frontieră să creeze infrastructura necesară pentru a-şi extinde cu succes operarea cu colegii ucraineni", a spus Dereck Hogan, ambasadorul SUA în Republica Moldova.

Controlul comun pe segmentul frontierei moldo-ucrainene a început în iulie 2017. Primul punct deschis a fost Pervomaisk - Cuciurgan de pe teritoriul Ucrainei. Până acum, au fost deschise șase puncte de administrare în comună.

Lasă un comentariu