Condiţii mai bune pentru pacienţii spitalului raional Orhei. Secţia de terapie intensivă şi reanimare a fost renovată

Embed:

Condiţii mai bune pentru pacienţii spitalului raional Orhei. Secţia de terapie intensivă şi reanimare a fost renovată, în premieră, după mai bine de 15 ani.

Şi medicilor le va fi mai uşor să salveze vieţi. Până în ianuarie, secţia va fi dotată cu echipament medical de ultimă generaţie.

"Noi am lucrat în condiţii extrem de grave. A fost incomod în faţa pacienţilor că au fost cazuri în care ei spuneau că s-au trezit la morgă", a spus  şeful Secţiei de Terapie Intensivă şi Reanimare, Ruslan Goncearenco.

Modernizările au fost deja apreciate de pacienţi.

"Sperăm să nu ajungem, dar dacă ajungem, să ne salveze mult mai operativ şi în alte condiţii mult mai bune, cum sunt, cum le vedem astăzi cu dumneavoastră", a spus mama unei paciente, Lucia Glușco.

"Pentru supravegherea permanentă a pacienţilor avem monitorizarea permanentă cu extrapolarea la monitorul central şi de la monitorul central o să putem urmări pacienţii şi în alte încăperi", a spus şeful Secţiei de Terapie Intensivă şi Reanimare, Ruslan Goncearenco.

"Cu tensiune, cu tonometru, cu monometru, aestea. Aici aparatura o uneşti la bolnav, permanent e monitorizat bolnavul. Atunci, când medicul ţi-o spus, atunci l-ai monitorizat", a spus asistentul superior, Secţia de Terapie Intensivă şi Reanimare, Zita Vîrlan. 

Lucrările de renovare au costat aproximativ 1,7 milioane de lei.

"Vreau să amintesc şi de Asociaţia Child Care şi Fundaţia SMHO din Olanda care au contribuit cu mobilierul de aici şi de altfel, nu doar de aici, cu echipament şi mobilier în toate secţiile din Spitalul Raional", a spus preşedintele raionului Orhei, Tudor Golub. 

Până în 1 ianuarie, instituţia va mai primi utilaje necesare în valoare de 100 de mii de euro.

"Cu susţinerea Agenţiei de Dezvoltare a Germaniei vom beneficia de un lot de dispozitive medicale care vin pentru resuscitrarea şi menţinerea funcţiilor vitale ale pacienţilor. Vorbim şi despre defilibratoare, despre aparate de respiraţie artificială, despre electrocardiografe", a spus directorul adjunct al Spitalului Raional Orhei, Natalia Poplavschi. 

În ultimii doi ani, blocul în care se află Secţia de Terapie Intensivă şi Reanimare a fost izolat termic, cu sprijinul Fondului pentru Dezvoltare Regională, şi a fost schimbat acoperişul. Anual, aproximativ şapte sute de pacienţi în stare gravă sunt internaţi la Spitalul raional Orhei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu