Condiţii mai bune pentru pacienţi. La Spitalul Sf. Arhanghel Mihail a fost inaugurat un centru de reabilitare (FOTO)

Condiţii mai bune pentru pacienţii spitalului Sfântul Arhanghel Mihail din Capitală. Astăzi, a fost inaugurat Centrul de Reabilitare Medicală din cadrul instituţiei medicale.

Centrul, care este unic după profilul său în Chișinău și în ţară, are o capacitate de 500 pacienți pe zi (cu profil neurologic, cardiologic, traumatologic și reumatologic), îngrijiți în condiții de ambulator, în două schimburi și 35 de paturi în staționar.

La eveniment a participat şi primarul Capitalei, Ion Ceban, care le-a mulţumit angajaţilor spitalului pentru munca de a-i ajuta pe oameni. 

"Noi avem cadre medicale de excepție acasă, nu este necesar să mergem peste hotare pentru tratamente, dar trebuie de investit, atât în calitatea serviciilor medicale, cât și în susținerea și promovarea medicilor", a declarat edilul.

La rândul său, Mihai Ciobanu, directorul spitalului "Sfântul Arhanghel Mihail" a precizat că Centrul Municipal de Reabilitare Medicală este un prototip al Institutului Naţional de Reabilitare din Ungaria.

Suma alocată din bugetul municipal Chișinău pentru Centrul de Reabilitare Medicală din cadrul spitalului "Sfântul Arhanghel Mihail" este de 35 milioane lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu