Condiții mai bune pentru elevii din Temeleuți. Sala de sport a fost renovată din bugetul de stat

Embed:

Sportul este viață. O știu și autoritățile locale din satul Temeleuți, raionul Florești, care au găsit fonduri pentru a renova sala de sport a gimnaziului din localitate.

De azi înainte, elevii nu vor mai fi nevoiți să meargă la ore cu mănuși și căciuli și vor avea echipament pentru toate tipurile de sport. 

Sala de sport a gimnaziului din Temeleuți nu mai fusese renovată de mult. Iarna, prin geamurile de sticlă intra frigul, iar podeaua era foarte deteriorată. Din bugetul școlii, nu ajungeau bani nici pentru echipament sportiv.

"Trebuia să ne dezbrăcăm, dar era foarte frig și nu era bine. Acum este bine, este cald, putem să jucăm diferite jocuri. "

"Înainte nu prea aveam acces la sală, dar făceam în clasă teorii. Însă acum, după ce s-a renovat sala sportivă, noi, mai bine. "

"Era rece, frig. Chiar uneori eram și cu mănușile pe mână când aveam jocul sportiv baschet, copiii deseori se loveau la mânuțe de la rece. "

Pentru a rezolva toate aceste probleme, administrația instituției s-a adresat la autoritățile locale care au reușit să găsească 960 de mii de lei pentru lucrările de renovare. Banii provin din bugetul de stat.

"Geamurile erau deteriorate, vechi, învechite. Se vedea cerul liber prin găurile de la geam și de la ușă. Era frig. podeaua întotdeauna o renovam cu niște scânduri", a spus directorul Gimnaziului Temeleuți, Lilia Cazacu.

Pentru a le face parte dreaptă tuturor copiilor din sat, primarul satului a aplicat la un proiect pentru renovarea cantinei de la grădinița din localitate. Guvernul României a alocat 370 de mii de lei.

Zeci de ani, bucătăresele au lucrat la aragaze vechi. Femeile spun că de acum înainte, vor veni cu mai multă plăcere la muncă.

" S-a lucrat în condiții grele, ferestrele rele, ușile rele. Dar acum e foarte bine. E cald, mobilier este, căldură este. "

În acest an, autoritățile locale au venit și cu o investiție proprie în instituție. Primăria a alocat 60 de mii de lei pentru mobilarea a două săli de grupe cu tot strictul necesar. De asemenea, au fost cumpărate și jucării.

"Sunt niște condiții foarte bune, ne pare foarte bine că s-a aranjat câte ceva. Eu, ca mamă, mă aranjează, e foarte frumos. "

Primarul satului Temeleuți spune că este greu să găsești fonduri pentru a crea condiții mai bune pentru locuitori, dar nu este imposibil.

"După ce s-a mai făcut toate acestea, trebuia de renovat sălile și am obținut un proiect cu Fondul Național de Investiții, de patru sute de mii primul, și acum vara, când s-a făcut cantina, a fost iar cu Fondul de Investiții de la Guvernul României", a spus primarul satului Temeleuți, Segiu Tertea.

"Aceste investiții sunt investiții în viitorul și în sănătatea acestor copii, ceea ce este foarte important pentru noi, pentru guvernarea Republicii Moldova și sunt sigur că nu sunt ultimele obiective pe care le vom repara", a spus deputat PDM, Eugen Nichiforciuc.

În satul Temeleuți locuiesc aproape 1200 de oameni.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu