Condiții mai bune pentru elevi. O şcoală din Râşcani a fost renovată capital

Embed:
Liceul Teoretic ”Silvian Lucaci” din oraşul Costești, raionul Râșcani, a fost reparat capital în cadrul proiectului ”Reforma Învățământului în Moldova”, realizat de Ministerul Educației, cu asistența Băncii Mondiale. Aproximativ 350 de elevi din localitate și din satele învecinate vor învăţa de acum într-o clădire modernă.

Toate clasele, sala de sport și cea de festivități precum şi cantina au fost renovate. Şi dacă până nu demult copiii erau nevoiți să meargă la toaleta din curte, acum blocurile sanitare sunt în incinta școlii.

"Condițiile în care noi studiem în școală s-au îmbunătățit considerabil. S-a mărit calitatea sălii sportive. Iar podul nu curge, nu picură."

"Suntem foarte satisfăcuți, comparativ cu ceea ce-a fost până acum, pentru că au fost condiții chiar rele. Trecea frigul prin geamuri. Nu era suficientă căldură. Podurile curgeau. Acum însă suntem în condiții foarte bune."

" Nouă ne pare foarte bine că s-a făcut reparație. S-a schimbat foarte bine, și căldură este în clasă. La cantină e foarte frumos."

Instituţia a fost dotată cu mobilier și utilaje noi, pentru care au fost cheltuite două milioane de lei.

"Nu era cald în încăperi, aveam veceu în curte, nu am fost asigurați cu apa așa cum a fost nevoie să fie", a spus Aliona Feodorișin, profesor.

"Era într-o stare avariată, chiar și cu gazificare nu se reușea încălzirea, la copiii le era foarte frig, acum după renovare situația s-a schimbat absolut radical", a zis Vasile Negru, antrenor tenis de masă.

Pentru renovarea liceului au fost cheltuite 21 de milioane de lei. Anul acesta va fi reparat și blocul B al instituției, pentru care au fost deja alocați 4 milioane de lei.

"A fost renovată sistema de iluminare, de canalizare. A fost renovat atelierul, școala de sport, cantina școala de festivități. Au fost dotate cu mobilier, utilaj, sălile de clasă", a declarat Lilia Iachimciuc, directoarea școlii Costești, r.Râşcani.

Igor Șarov, secretar general al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării a avut un sfat pentru copii.

"Eu nu voi inventa nimic nou, secretul e unul: să învățați nu numai în școală, dar și acasă."

În cadrul proiectului ”Reforma Învățământului în Moldova” au fost renovate 6 școli şi vor mai fi reparate alte 17.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu