Condiţii MAI BUNE pentru copiii cu dizabilităţi, cu ajutorul Fundaţiei Edelweiss. Acum centrul beneficiază de un microbuz special

Embed:
Condițiile de la Centrul de zi pentru copiii cu dizabilități din raionul Râșcani au fost îmbunătățite în ultimii ani, grație fondurilor oferite de către donatori. O parte din sursele necesare pentru activitatea instituției sunt adunate, tradițional, în cadrul unui bal de caritate, care este organizat în fiecare an la Centru.

Printre cei mai importanți donatori se numără și Fundația Edelweiss a lui Vlad Plahotnicuc. În ultimii ani, aceasta a oferit mijloace financiare importante și obiecte de primă necesitate pentru copiii de la Centrul Phoenix.

"Fundația lui Vlad Plahotniuc Edelweiss a fost foarte receptivă. Au venit cu o donație de 20.000 mii de euro, ce reprezintă cel mai mare grant care l-am obținut în perioada mea de muncă. Toate donațiile au fost strânse cu sume mici și asta a fost o povară luată de pe umeri, șase luni pentru întreținerea Centrului", a spus Victoria Dunford, fondatoarea Centrului Phoenix.

Fundația a ajutat şi la procurarea unui microbuz special pentru transportarea copiilor. Fără acesta, angajaţii instituţiei se descurcau greu.

"Dimineața, seara sunt luați, aduși. Confort este, anume pentru copiii care au nevoie speciale. Dacă nu toți au posibilitatea de a pleca undeva, a se deplasa, acum ei pot pleca în excursii, anume datorită echipamentului special", a spus Olga Bîcu, educator Centrul Phoenix.

"Foarte comod. Ne urcăm cu căruciorul și ne coborâm tot cu căruciorul."

"– Îți place microbuzul cu care te duci acasă?
– Da!
– De ce?
– Avem muzică, e vesel!"

Tradiționalul bal de caritate a adunat zeci de donatori atât din țară, cât și de peste hotare.

"Am donat câte ceva din produsele noastre pentru acești copii cu dizabilități. Așa a fost soarta vieții lor că stau în cărucioare. Dar noi suntem, mă rog, datori și obligați ca să-i ajutăm cu ceea ce putem", a afirmat Nicolae Ropot, donator.

"Îi ajutăm să achite cheltuielile pentru întreținere și ne-am asumat costurile pentru construcția unui bloc nou pentru acest centru. Avem mai multe planuri pentru luna septembrie. Ne vor spune de ce au nevoie și îi vom asigura", a spus Steve Rowlands, donator.

De serviciile Centrului de zi Phoenix se bucură zilnic peste 25 de copii. Tot aici, alţi peste 200 de minori cu nevoie speciale beneficiază anual de tratamente de recuperare. Instituţia a fost creată în anul 2015 de către Victoria Dunford, moldoveancă, stabilită în Marea Britanie.
Pe aceeaşi temă