Condiții mai bune pentru bolnavi. Tot mai multe insituții medicale din țară sunt renovate

Embed:

Tot mai multe instituţii medicale din ţară sunt renovate. Acum de condiţii confortabile se pot bucura angajaţii şi locuitorii din satul Moara de Piatră, raionul Drochia, precum şi cei din oraşul Taraclia.

În timp ce în nordul ţării a fost construit din temelie şi dotat cu toate cele necesare un centru al medicilor de familie, în celălalt capăt al ţării, la sud a fost reparată şi deschisă o staţie de asistență medicală urgentă.

Motiv de sărbătoare a fost pentru cei peste 1400 de locuitori ai satului Moara de Piatră. Aici a fost construit un centru performant al medicilor de familie, unde atât personalul medical cât şi pacienţii
se vor simţi în siguranţă.

"Oficiul medicilor de familie era aranjat într-o clădire veche şi nu putea primi pacienţii servicii calitative", a spus preşedintele raionului Drochia, Vasile Grădinaru.

"Nu poţi să prestezi servicii de calitate atunci când nu sunt condiţii şi de aceea ne-am pus ca şi scop ca să reuşim să ducem la bun sfârşit această perlă, acest edificiu, această instituţie medicală modernă de tip european", a spus Corneliu Padnevici.

Construcţia noului edificiu a durat aproape trei ani, iar pentru asta s-au cheltuit peste două milioane de lei. Banii au fost alocaţi de către Compania Naţională de Asigurări în Medicină, dar şi de autorităţile locale.

"Aici e foarte comod, bine, luminos, cu apă, o să fie încălzire şi sperăm că vom putea presta servicii de calitate", a spus medicul de familie, Ludmila Lunic. 

Instituţia medicală mai trebuie mobilată şi dotată cu tehnică nouă. Pentru aceasta mai sunt necesari peste 300 000 de lei. Locuitorii de aici abia aşteaptă să calce pragul noului centru.

"Noi suntem bucuroşi că au deschis, măcar ceva, ceva s-a făcut pentru satul nostru."

"Îi normal, îi bine, îi frumos. O să avem unde ne adresa, unde e mai aproape, că era tucmai în capătul satului, dar aici e pe loc. Vă mulţumim mult."

Iar la sudul ţării, în oraşul Taraclia, cu pâine şi sare a fost întâmpinaţi oaspeţii şi angajaţii noii substaţii de Asistență Medicală Urgentă. Aceasta se află în clădirea Centrului de Sănătate Publică Taraclia. Costul lucrărilor de reparaţie se ridică la 1,5 milioane de lei.

"Noi astăzi asistăm deja la deschiderea a optului oficiu, din cele 21 pe care a planificat serviciul de urgenţă în anul 2017. Într-adevăr sunt create condiţii foarte bune pentru lucru", a spus deputatul Boris Golovin.

Noua substaţie este dotată cu utilaj medical modern, dormitoare şi maşini de spălat.

"Depunem tot efortul pentru a crea condiţii lucrătorilor noştri şi a îmbunătăţi calitatea serviciilor acordate populaţiei", a spus vicedirectorul logistică CNAMUP, Vasile Cucu.

În total, în ţară, sunt aproape 130 de substaţii de Asistență Medicală Urgentă. Doar 15 la sută din ele sunt dotate corespunzător, iar până în anul 2020 urmează ca toate aceste instituţii medicale să fie reparate.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu