Condiţii mai bune la spitalul din Hânceşti. Secţia de Primire Urgentă a fost renovată capital

Embed:
Spitalul raional din Hânceşti are o nouă Unitate de Primire Urgentă. Secţia a fost renovată capital şi dotată cu utilaj medical de ultimă generaţie. Lucrările de construcţie au costat peste 35 de mii de euro şi au durat trei luni.

Varvara Stempovschi activează de aproape jumătate de secol în calitate de medic cardiolog la Spitalul din Hânceşti. Ea spune că datorită noilor condiţii din secţia renovată, pacienţii vor avea parte de tratamente de calitate.

"Terapie intensivă, sunt medicamente, este aparatajul, ceea ce foarte mult ajută ca să faci un bine la pacienţi să-l scoţi din stările grave", spune  Varvara Stempovschi, medic cardiolog.

"Aici se va acorda asistenţă medicală urgenţă pacienţilor care au fost aduşi transportaţi atât de ambulanţă, cât şi aduşi de către rude, ori s-au adresat de sine-stătător", a spus Iurii Petcu, vicedirectorul Spitalului Raional Hânceşti.

Şi pacienţilor le sunt pe plac noile condiţii. Aceştia se bucură că sunt deserviţi în condiţii decente.

"O impresie foarte bună medici buni, curat, disciplină de muncă, tot bun".

Secţia a fost renovată cu sprijinul financiar al României. 32 de mii de euro au fost alocaţi de autorităţile din Judeţul Prahova, iar 3.200 de Consiliul Raional Hânceşti.

"Acesta este cel de-al treilea proiect pe care Consiliul Judeţean Prahova îl implimentează în Hânceşti. Da suntem mulţumiţi de cum arată",  a declarat Ludmila Sfârloagă, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova, România.

"Prin implimentarea Unităţii Primiri Urgenţe, timpul de acordare a asistenţei medicale de urgenţă a pacientului s-a redus, dacă era mai înainte de la 15- 20 minute acum în 2-3 minute", a menţionat Ghenadie BUza, preşedintele raionului Hânceşti.  

După renovare, secţia a fost dotată cu utilaj medical de ultimă generaţie. Tehnica a fost procurată în cadrul unui proiect moldo-elveţian şi a costat două milioane de lei.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu