CONDIȚII MAI BUNE ÎN SPITAL. Secția neurologie a spitalului din Soroca, renovată

Embed:
Secția neurologie a spitalului raional din Soroca a fost renovată. Aceasta a fost dotată cu echipament medical modern şi mobilier nou, iar condițiile din saloane au devenit mai bune.

"Vă urăm sănătate dvs. Medicii vor avea grijă să vă simțiți mult mai bine și în condiții mai bune."

Până acum, din lipsă de spațiu, pacienții se înghesuiau chiar și câte opt într-un salon pentru patru persoane.

"Noi aveam 13 paturi în incinta secției de terapie. Mai împrumutam paturi de la colegi, căci erau mulți pacienți. Necesitate era. De-acum s-a deschis o secție de 20 de paturi cu condiții bune", a spus șeful secției neurologie, Spitalul Raional Soroca, Vladimir Rusnac.

Pacienţii spun că le plac noile condiţii. Fiecare salon dispune de bloc sanitar şi cabină de duș.

"Nici nu se discută! Am stat în alte secții, acolo era mai prost. Stăteam câte opt în salon. Sunt lavuare, este normal, este luminos. Altă viață parcă îți pare."

"Condițiile sunt bune, medicii sunt foarte primitori ne trag atenție bună. Suntem satisfăcuți din toate punctele de vedere."

"Este cald și ne hrănesc bine."

Aceasta este a patra secție care a fost renovată în ultimii doi ani la spitalul din Soroca.

"Această secție este în cadrul unui bloc care este dotat cu unitatea de primire de urgență, cu secția de anestezie și reanimare, deci va fi o continuitate în prestarea serviciilor medicale de urgență", a spus directorul Spitalului Raional Soroca, Angela Rusnac.

Lucrările au costat aproximativ două milioane de lei, bani alocați de Compania Națională de Asigurări în Medicină și Consiliul Raional Soroca.

"După mult timp de așteptare s-a decis să căutăm posibilități financiare să renovăm această secție. Costul lucrărilor de reparație este de un milion 900 de mii. Împreună cu CNAM și Consiliul Raional am căutat resurse să o reparăm și să o dotăm", a spus președintele raionului Soroca, Ghenadie Muntean.

Anual, aproape 100 de mii de oameni beneficiază de asistenţă medicală la acest spital.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu