Condiţii mai bune în liceul şi căminul din Ştefan Vodă, cu suportul financiar al României

Embed:

Elevii liceului din Ştefan Vodă vor învăţa în condiţii mai bune. Instituţia şi căminul au fost renovate, iar banii au fost alocaţi din bugetul raional şi de Consiliul Judeţean Dâmboviţa.

"S-a renovat reţeaua electrică pentru că ea era de 50 de ani, am renovat pază şi incendiu pentru că nu corespundea normelor sanitare. În blocul căminului s-a făcut şi sistemul de canalizare", a declarat directoarea liceului din Ştefan Vodă, Elena Corniţel. 

Elevii şi dascălii sunt încântaţi de modul în care arată acum liceul lor.

Proiectul a fost implementat cu suportul financiar al României.

"În 2012 am semnat un acord de înfrăţire cu raionul Ştefan Vodă, iar în 2015 şi 2016 împreună cu domnul Nicolae am decis să trecem a lucruri tare concrete şi am ajuns la concluzia că este nevoie de o modernizare la acest liceu", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu. 

Autorităţile promit că vor continua renovările în liceu.

"Noi nu ne oprim la această realizare, prin intermediul Ministerului Educaţiei suntem finanţaţi cu 12 milioane de lei de a continua lucrările ale corpusului B, D şi sălile de festivităţi şi sălile sportive. Vrem ca până la sfârşitul anului 2018 instituţia să devină model pentru toată Republica Moldova", a declarat preşedintele Consiliului Raional Ştefan Vodă, Nicolae Mozolea. 

"O perioadă îndelungată nu au fost posibilităţi financiare pentru reparaţia instituţiilor de învăţământ şi datorită acordului dintre Republica Moldova şi România ne-au fost oferite peste 100.000 de dolari", a declarat deputatul PDM, Boris Golovin. 

Valoarea totală a proiectului este de peste şapte milioane de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu